מעקב וחקירה של הורים אודות ילד

  • דאגה לבן
    דפנה | 14/12/2014 11:01

    אני יודעת שהחוק אינו מתיר מעקב למי שאינו חוקר פרטי אבל רציתי לשאול האם מותר לי לעקוב אחרי בני בן ה-16 כאשר הוא מסתגר רוב היום בחדר, לא משתף ואני פוחדת שהוא מסתבך עם טיפוסים מפוקפקים?

    • מעקב וחקירה של הורים אודות ילד
      שמשון ג, משרד חקירות | 14/12/2014 17:02

      שלום רב,

      מכיוון שאין לך כוונה לפעול בחקירות "כדרך שרות לכל" הרי שמותר לך לחקור עבור עצמך, אודות בנך.
      למרות זאת חלות עליך כל חובות החוק ועליך למלא אותן כאחד האדם. הדגש העיקרי הנו חוק האזנות סתר וחוק הגנת הפרטיות.
      הייתי מציע לך לפנות לייעוץ משפטי בטרם תפעלי לבד ובמקביל לשקול פנייה למשרד חקירות שיוכל לבצע עבודה מקצועית.

      בברכה,
      שמשון ג שרותי חקירות.