קבלת רישיון עריכת דין בקליפורניה

  • עו"ד ישראלית לגבי רישיון בקליפורניה אנא סיועכם
    עו"ד דיאנה | 06/12/2014 19:21

    שבוע טוב,

    אני עו"ד ישראלית (6 שנים עו"ד סיימתי במכללת נתניה?) מבקשת לעשות הסבה ולקבל רישיון עריכת דין בקליפורניה.

    האם הדרישה היא רק לעבור בחינת bar בקליפורניה או שמא צריך לעבור גם תואר שם?

    האם יש קורס הכנה בישראל?

    אנא סיועכם בתודה

    • קבלת רישיון עריכת דין בקליפורניה
      עו"ד אילן פוקס | 07/12/2014 03:42

      תצטרכי לעבור את בחינות הלשכה שם. תואר נוסף לא ידרש ממך אבל מדובר בבחינה לא קלה. אם זכרוני אינו מטעני אחוזי המעבר בבחינה של קליפורניה הם הנמוכים ביותר מבין הבחינות בארה"ב

    • קורס הכנה
      אילון | 07/12/2014 11:58

      הי
      אני מגבש רבות למידה לבחינת הלשכה בניו יורק. אשמח לתת לך פרטים. צרי איתי קשר במייל.

      • אתה מכיר או עושה קבוצות למידה לעניין קליפורניה?  לת
        עו"ד דיאנה | 07/12/2014 15:42

        • אני מגבש קבוצת למידה לבחינות הלשכה בניו יורק - מועד יולי  לת
          אילון | 07/12/2014 15:54

          • מבחני הלישכה של ניו יורק
            ויקי | 15/02/2015 10:05

            שלום.
            אני בעלת רישיון  עו"ד ישראלי מעוניינת לעשות את בחינות הלישכה של ניו יורק. מה הפרוצדורה האם צריך ללמוד שוב מהתחלה תואר אמריקאי או שניתן ישר לגשת לבחינה? ומה זו הקבוצה הזו שאתה מגבש אשמח לפרטים! תודה.

        • קבוצות למידה למבחני הלשכה בקליפורניה
          נורית אבטן | 10/03/2015 20:05

          אשמח להצטרף לקבוצת הלמידה או לקבל פרטים נוספים לגבי מבחן הבר בקליפורניה.

    • לימודי משפטים בקליפורניה
      אודליה אברמוביץ | 04/01/2015 06:52

      היי, אני עם אותם נתונים כמו שלך, האם במקרה ביררת לגבי השאלה שלך? ז"א האם ניתן ללמוד אך ורק למבחני לשכה מבלי ללמוד תואר שני במשפטים בקליפורניה?
      תודה,
      אודליה

      • בחינה בקליפורניה
        דיאנה | 04/01/2015 09:57

        היי אודליה
        הבנתי שלא זקוקים לתואר נוסף ...
        אבל נאמר שהבחינה מאוד קשה
        אני גם לא מוצאת קבוצת למידה
        הבנתי שיש חברה שעושה קבוצת לימידה אבל לבחינת ניו יורק
        צריך לךבדוק את זה לעומק

        • כל המידע לגבי בחינה בקליפורניה
          דניאלה זילבר עו"ד | 25/01/2015 12:53

          אני עו"ד בארץ כבר 12 שנים לרבות נוטריון. אתמול חזרתי מקליפורניה הואיל ואני רוצה לעשות את הרישיון שלי שם נסעתי לביקור. שוחחתי עם נציגה מטעם הלשכה: הבחינה בקליפורניה לרבות הרישיון שונה מניו יורק הואיל ומדובר בחוקים שונים כך שעו"ד בניו יורק לא יכול לעבוד בקליפורניה והפוך. לכל מחוז יש את החוקים שלו ואת הרישיון שלו. בקליפורניה נדרש לעבור מבחן בן 3 ימים שהוא למעשה שלושה חלקים של המבחן: חלק ראשון שאלות אמריקאיות. חלק שני שאלות פתוחות לנתח מקרים. חלק שלישי ראיון אישי באנגלית. אין קורס הכנה מטעמם. אולם יש קורסים פרטיים וכל אחד רשאי לפנות לאן שהוא רוצה והם עצמם לא ממליצים. קורס כזה מתחיל מ 3000$. בארץ אין קורס הכנה לבחינה בניגוד לקורס הכנה לרישיון של ניו יורק שיש בארץ הכנה לבחינה. אני מנסה כרגע להשיג את אוגדן החוקים המלא של קליפורניה על מנת להתחיל ללמוד. יש שתי בחינות כל שנה בפברואר וביולי. כדי לגשת לבחינה צריך להיות בעל מספר זהות (תושב זמני, קבוע או אזרח) ולהגיש הבקשה שלושה חודשים לפני מועד הבחינה. רק לאחר קבלת האישור שלהם ניתן לגשת לבחינה. הגשת הבקשה אינה מהווה אישור אוטומטי לגשת לבחינה. יש אגרות לתשלום שהן בערך 900$. אם אתם רוצים אשמח שנקים יחד קבוצת לימוד. הוצאתי מהאתר שלהם בחינות לדוגמא משנים קודמות. בינתיים יום טוב. דניאלה.

          • אישור לגשת לבחינה בקליפורניה
            אודליה | 28/01/2015 23:42

            היי דניאלה, האם יש לך מושג איזה תנאים (למעט תושבות קבועה או זמנית) צריכים על מנת לקבל אישור לגשת לבחינה? מה הם הקריטריונים שלהם, יש לך קישור לשלוח?

            אשמח לגבי הקבוצת למידה. אני מניחה שאת מתכוונת לגשת למועד של יולי. כמה חודשים רצוי ללמוד מראש?

            תודה,

          • היי דניאלה
            אודיה | 07/08/2015 01:25

            היי דניאלה,
            תודה רבה על הפירוט שהעלית הינה. אני מתגוררת בקליפורניה וברצוני להתחיל ללמוד כאן תואר ראשון במשפטים. חשבתי לשאול אותך איך היה לך מבחן הBAR, וגם האם עוד יש ברשותך את אוגדן החוקים. אני מאוד אשמח לקבל חומרים שנעזרת בהם, כרגע אני נגשת למבחני ה- LSAT וחשבתי לקרוא קצת חומרים יותר פרקטיים וגם לשמוע ממשהו שעשה את הבחינה מעט טיפים להמשך. המון תודה, אודיה