תלונת שווא במשטרה האם לשון הרע ?

  • תלונת שווא במסגרת הליך גירושין
    נפגע | 14/11/2014 12:12

    לאחר שאושר הסכם גירושין ביני ובין אשתי , לא התייצבה לסידור הגט.
    באותו יום הגישה נגדי תלונה במשטרה בגין איומים ותקיפה סתם.
    התיק נסגר בהעדר אשמה.
    10 ימים אח"כ הגישה תביעת כתובה בה ציינה שהתנהגתי באלימות כלפיה (דבר המזכה אותה בכתובה).
    מה סיכויה של תביעת לשון הרע במקרה זה?

    • תלונת שווא במשטרה האם לשון הרע ?
      עו"ד בן קרפל | 16/11/2014 13:30

       שלום רב,

      הגשת תלונת שווא למשטרה בהחלט יכולה לגבש עילת תביעה על פי חוק איסור לשון הרע.

      חוק איסור לשון הרע, קובע שורה של הגנות חלקן מוחלטות וחלקן לא.

      סע' 15(8), מעניק הגנה טובה לאנשים שנתבעים, בשל תלונה שהגישו בפני רשות מוסמכת, זאת במידה ועשו זאת בתום לב!!!

      בהנחה שהתלונה שהוגשה כנגדך באמת חסרת כל בסיס, עילת הסגירה של " חוסר אשמה " בהחלט מחזקת סברה זו, ההגנה שבסע' 15(8) לא תתגבש.

       כמובן שיש ללמוד את החומר ולשאול מספר שאלות לא מבוטל טרם הגשת תביעה, לשם כך אמליץ לך לפנות לעו"ד המתמצא בתחום .

       בהצלחה,
       בן קרפל, עו"ד
       מנהל פורום לשון הרע