יש אפשרות להתבגר

  • מהירות מופרזת נהג חדש
    אנונימי | 23/10/2014 00:22

    שלום רב, לפני כשנה וחצי ביצעתי עבירת מהירות קיבלתי שלילה של 30 יום מקצין משטרה ועוד חודש שלילה וקנס כספי מבית המשפט. עכשיו לאחר שנה וחצי הגעתי למשרד הפנים לקבל רשיון חדש ונודע לי שאני צריך להמשיך ולהיות נהג חדש לעוד שנתיים. האם יש אפשרות לערער על ההחלטה הזאת? והאם יש אפשרות להתחיל את תקופת הנהג החדש החדשה מרגע ביצוע העבירה ולא מעכשיו?

    • יש אפשרות להתבגר
      דוד, מתנדב בתנועה | 23/10/2014 05:20

      ולהבין את חוקי התנועה
      החזירו אותך למעמד של נהג חדש בדיוק בכדי להבהיר לך את הענין הזה
      הדבר דומה למשחק מחשב: אתה משחק, מנצח שלב, עולה לשלב הבא, יורק דם עד שאתה מגיע לשלב 5.
      בכל הזדמנות שבה אתה נכשל, אתה מוחזר להתחלת שלב 1.
      כל זה, עד שאתה מצליח לשמור את עצמך בשלב 5 לאורך זמן.
      הדבר הזה תופס במיוחד לנהג חדש שעולה בכביש 6 למהירות 140 ואפילו יותר, כאשר אין לו עדיין מושג איך להתנהג במהירות 80.

      • מהירות מופרזת
        שמשון,מרצה לנהיגה נכונה | 23/10/2014 07:56

        אנונימי,בוקר טוב

        ואני מאחל לך עוד הרבה כאלה,וזאת רק לאחר שתפנים את
        דבריו של דוד.
        כי אתה כרגע נמצא במצב אותו תאר בזמנו מי שהיה מפקד
        ביה"ס לטייס בח"א. "הם חושבי שהם טייסים ולמעשה הם עדיין
        אפסים,ובסוף לא כולם זוכים להיות טייסים, חלקם נושר בדרך"
        העונש הוא תוצאה של של מצב שאתה יצרת,הפק לקחים
        מיצירתך, ולא מהתוצאה, איך לא ליצור מצב שיביא לתוצאה.

                                                           בברכת נהיגה זהירה
                                                             ש מ ש ו ן    ב ר ק

      • התגברתי
        אנונימי | 23/10/2014 15:42

        העבירה בוצעה לפני שנה וחצי ולאחר מכן למדתי את הלקח.
        לפי דבריך הייתי אמור להגיע ל"רמה 1" לפני שנה וחצי ועכשיו כבר הייתי אמור להיות בשלב 4 לקראת שלב 5 המיוחל ולא להשאר רמה 1 למשך 4 שנים.
        בכל מקרה האם אפשר לקבל תשובה לשאלתי?
        תודה

        • הרעיון הוא להבגר, לא דוקא להתגבר
          דוד, מתנדב בתנועה | 23/10/2014 16:47

          למיטב ידיעתי אין אפשרות לערער על החלטות משרד הרשוי.
          ההתחלה מחידוש רשיון הנהיגה, כלומר מעכשיו ולא מיום ביצוע העבירה.
          על כל החלטה של רשות ממלכתית ניתן לערער בבימ"ש.
          לגבי תשובה מקצועית יותר תיאלץ להתיעץ עם עו"ד.
          אשמח אם תחזור לעדכן מה נגמר .
          בהצלחה ונהיגה בטוחה בהמשך חייך.

    • עבירות המפעילות סטטוס נהג חדש בשנית
      עו"ד דורון ויגלר | 23/10/2014 20:43

      אנונימי שלום,
      1- אין אפשרות לערער כי ברגע שהורשעת ועברו 45 ימים פס"ד סופי וגמור(בשפה משפטית חלוט).
      2- אתה מעוניין לכופף את החוק לתנאיך ולצרכיך אך לצערי זה לא עובד בצורה הזאת מאחר והחוק מאד ברור בנושא ואף מופיע בתוספת השלישית בפקודת התעבורה.[שם יש רשימת עבירות המפעילות בשנית סטטוס של נהג חדש].
      אני מקווה שהערתי את עינייך,
      מנהל פורום דיני תעבורה,
      דורון ויגלר-עו"ד

    • על אף שקיבלת כבר תשובות.....
      גיא למען הבטיחות בדרכים | 25/10/2014 18:01

      למה החוק/בית המשפט צריך להתחשב בך?

      מילא היית קרוב של מקושר זה או אחר (ח"כ/שר/מנכ"ל....).

      הבנתי שאתה חושב שהתבגרת כבר, אבל בעצם שאלתך אתה לא מוכיח זאת.

      חובה על החברה להעניש בחומרה על ניסיונות הריגה/רצח בכבישים ודאי על נהגים חדשים וזאת כדי לצמצם את האסונות בכבישים.

      מקווה שתתחיל להיות בן אדם שיודע להכיל ולהבין עונש מהו, נהג חכם שחושב על החיים ושתדע להנות מהם.

      רגע לפני שאתה מבצע עבירת תנועה, תחשוב על משפחתך שתצטרך לטפל בך כנכה, או לחיות בלעדיך

      גיא הלוי, למען הבטיחות בדרכים

      מייל : guyhalevy@gmail.com