התפטרות לרגל מחלת בן משפחה

  • פיצויי פיטורים
    יוסי | 20/08/2014 16:09

    שלום,

    שמי יוסי, הבת שלי לקתה במחלת הסרטן מסוג לימפומה, עקב המחלה והטיפולים התכופים נאלצתי להעדר שעות רבות ממקום עבודתי ועלתה בי האפשרות לעזוב ולהתפטר,
    אני עובד במקום העבודה הנוכחי כ-8 שנים
    האם אני זכאי לבקש מהם עקב המצב הרפואי הקשה מכתב פיטורין ופיצויים מלאים? האם החוק מכסה במקרי מחלה?

    אודה לתשובתכם בהקדם,
    בברכה ותודה,
    יוסי.

    • התפטרות לרגל מחלת בן משפחה
      עו"ד צילה ניהוז | 21/08/2014 21:46

      ראשית החלמה מהירה ובריאות איתנה.

      שנית, בסעיף 6 לחוק פיצויי פיטורין נקבע שעובד שמתפטר לרגל מחלת בריאותו שלו או של בן משפחתו ולאור הממצאים הרפואיים, תנאי עבודה ושאר נסיבות העניין היתה סיבה מספקת להתפטרות, מדובר בהתפטרות המזכה בפיצויי פיטורים.