חצי תשובה

  • גרמניה
    ירון זאב | 26/03/2014 02:17

    האם כדאי ללמוד תואר ראשון במשפטים בגרמניה ? יש לי אזרחות אירופאית (רומנית). האם מישהו ממליץ על כך? הן מבחינת המחירים וההשקעה הכספית והן מבחינת חוויה וקושי הלימוד? אציין שאני דובר גרמנית

    למידע נוסף ניתן לפנות לפורום לימודי משפטים

    • חצי תשובה
      יונתן | 01/04/2014 09:34

      קח בחשבון ששיטת המשפט הגרמני (והאירופאי בכלל) שונה מהותית מזו הנהוגה בארץ. השאלה הנשאלת היא "מה הצעד הבא", אחרי סיום התואר בגרמניה. זה לא שאין בארץ עו"ד בעלי רישיון גרמני - יש כאלו (ויכול להיות רעיון טוב לאתר כמה ולנסות ליזום שיחת התעניינות איתם, על משמעות הדבר).
      אם אתה רוצה לעבוד בגרמניה - ברור שכן.
      אם אתה רוצה לעבוד בארץ - תבדוק מול לשכת עו"ד מה ההשלמות שצריך אח"כ לעשות כדי לקבל רישיון ישראלי.

      לגבי מחירים וכו - אין לי מושג.

    • לימודי משפטים לתואר ראשון בגרמניה
      עו"ד גילי גיבלי | 02/04/2014 17:03

      היי ירון - אנא ראה שירשורים קודמים לגבי לימודי משפטים לתואר ראשון בגרמניה. זכור שאחר כך על מנת לקבל את הרישיון הישראלי - עליך לעמוד בדרישות לשכת עורכי הדין שכוללת מבחן בדיני ישראל הנה קישור מאתר הלשכה עם עוד קצת פרטים.
      http://www.israelbar.org.il/article.asp?catid=95&menu=4
      בהצלחה