כתב הגנה

  • פירוק שיתוף
    שי | 09/03/2014 10:48

    שלום רב.

    הגשתי תביעה לשלום בית ומדור ספציפי לאחר מכן הבעל הגיש תביעה לפירוק שיתוף

    האם צריך להגיש כתב הגנה או מספיק להודיע לבית המשפט שהוגשה תביעה למדור ספציפי ברבני??

    • כתב הגנה
      טו"ר יצחק עמרני | 09/03/2014 14:18

      ודאי שצריך להגיש כתב הגנה. בכתב ההגנה יש להוסיף את התביעה למדור ספציפי שהוגשה ולנמק לביהמ"ש מדוע יש לעכב ההליכים עד להכרעת ביה"ד בנושא המדור ספציפי.
      יש לשים לב, שתביעה למדור ספציפי מתחלקת לשניים תביעה ממונית ותביעה שלו"ב, ולכן יש לנמק בהתאם.

      בברכה
      יצחק

    • צו למדור ספציפי
      שי | 09/03/2014 14:57

      תודה על תשובתך.

      ברשותך הבהרה נוספת-אם ברני יחליטו שאין מקום לשלום בית מה המשמעות של הצו למדור ספציפי והאם בשלב כל שהוא הבעל יכול לכוף את האשה למכור את הבית?

      • תביעה למדור ספציפי
        טו"ר יצחק עמרני | 09/03/2014 15:08

        כמו שכתבתי בתשובתי הקודמת, תביעה למדור ספציפי היא גם מכח תביעת שלוה"ב וגם תביעה ממונית. אולם צריך לפרט בפני ביה"ד שאת תובעת מדור ספציפי גם מכח החיוב הממוני. היה והתביעה הוגשה גם מכח החיוב הממוני, אזי אם תביעת שלוה"ב לא תתקבל אזי עדיין התביעה הממונית קיימת (ודרך אגב היא יותר חזקה מכיוון שאת מוחזקת)

        בנוגע למכירת הבית, כן ביה"ד יכול להחליט על מכירת הבית בכפיה ואף הכנסתו להליך של כינוס נכסים. אולם כמובן, שאת יכולה להעלות טענות של התנגדויות שונות.