תביעת פלת"ד בתביעות קטנות

  • האם יש סמכות בעניינים לפי חוק הפלת"ד
    מיכאל | 28/01/2014 11:35

    שלום
    בכוונתי להגיש תביעה בגין כאב וסבל שנגרמו עקב תאונת דרכים .
    האם ניתן להגיש את התביעה לבית משפט לתביעות קטנות?
    בברכה
    מיכאל

    • תביעת פלת"ד בתביעות קטנות
      עו"ד מור יהודה | 28/01/2014 13:32

      מיכאל שלום,

      תביעות פלת"ד לרוב הן תביעות מורכבות מכיוון שאלא אם, יש לך נכות עפ"י דין (קביעה של הביטוח הלאומי או של משרד הבטחון), ביהמ"ש לרוב ימנה מומחה רפואי אשר יקבע את גובה הנכות שממנה נגזרים הסכומים לפיצוי כזה או אחר.

      עבור כאב וסבל ב-100% נכות, הפיצוי עומד סביב ה-170-180 אלף ש"ח (מתעדכן מעת לעת) ומושפע מימי אשפוז בעקבות התאונה והורדה על כל שנה מעל גיל 30.
      אם כי עד 10% נכות, ביהמ"ש יכול לתת פיצוי שבשיקול דעת.

      אני מאמינה בלב שלם, שבימ"ש ובטח שופט שלא בקיא בנזקי הגוף (ברוב בתי המשפט המזכירות מנתבת את התיקים לפי מומחיות השופט. כמו בת"א למשל) לא ינהל הליך של פלת"ד בתביעות קטנות תוך כדי שיכול לעשות שימוש בסמכותו ולהעביר את התובענה לפסים של תביעה אזרחית רגילה.

      יחד עם זאת, תמיד תוכל לנסות ולהגיש את התביעה, לתמוך אותה במסמכים ולקוות שביהמ"ש לא יעביר את התביעה.

      בשורה התחתונה, ניתן להגיש את התביעה כתביעה קטנה אבל סביר להניח שביהמ"ש לא ידון בה.
      הייתי מציעה ללכת על זה ולזרום עם התפתחות התיק.

      בהצלחה.