קובלנה פלילית אחרי תביעה אזרחית או במקביל לה

  • קובלנה פלילית לאחר הגשת תביעה אזרחית
    רינת | 24/11/2013 22:56

    ערב טוב

    אני נמצאת לקראת פס'ד בתביעה שעניינה עבירת לשון הרע+עבירה לפי חוק הגנת הפרטיות

    האם לאחריו קבלת פסה'ד אוכל לגשת גם להגיש קובלנה פלילית,או שזה דבר שאני יכולה לעשות כבר היום בטרם ניתן פסק דין ?

    אני מבולבלת ולא בדיוק מבינה את הקשר בין הדברים

    תודה רבה רבה לכם על העזרה
    רינת

    • קובלנה פלילית אחרי תביעה אזרחית או במקביל לה
      עופר בן אברהם | 25/11/2013 13:05

      זכותך להגיש קובלנה פלילית (אם קיימת) אינה קשורה לזכותך להגיש תביעה אזרחית בשל אותו מעשה. את רשאית להגיש את התביעה לאחר סיום ההליכים בקובלנה או להיפך, או לנקוט את שני ההליכים במקביל; החוק אינו קובע סדר מסוים.
      עם זאת, הסדר ההגיוני יותר לכאורה הוא קובלנה תחילה, הן כדי למנוע כפל דיונים (תוצאות המשפט הפלילי עשויות לשמש במשפט האזרחי) והן כדי לשמור על זכויות הנאשם (במשפט הפלילי זכותו לשתוק, באזרחי שתיקתו תיחשב כהודאה).
      על כן, משבחרת להגיש את התביעה תחילה, אם לפני שיסתיימו ההליכים בה תגישי גם קובלנה, עשוי הנתבע לבקש לדחות את ההליכים בתביעה עד שיסתיימו ההליכים הפליליים, ובקשתו עשויה להתקבל.
      מלבד זאת, דומה שכדאי לך להמתין עד מתן פסק הדין במשפט האזרחי, כי תוכלי ללמוד ממנו ולהעריך את סיכוייך במשפט הפלילי (שימי לב, שזכייה במשפט האזרחי אינה מבטיחה זכייה במשפט הפלילי,   בעיקר משום שבאחרון נטל ההוכחה כבד יותר).