ההבדלים בין barrister לבין ה-solicitor

  • לימודי משפטים ועבודה באנגליה
    קורל | 21/09/2013 22:31

    היי,

    זה עתה סיימתי צבא ואני מעוניינת ללמוד משפטים באנגליה.

    אני מתכננת גם להתמחות ולעבוד באנגליה. (אין כוונה לעסוק במשפטים בארץ)

    1)האם התהליך הוא כמו בישראל? תואר ראשון באוניברסיטהֿ, לאחר מכן התמחות, מבחני לשכה ואז מקבלים רישיון?
    או שזה כרוך בתואר שני/קורס/כל דבר אחר...
    2) האם יש פה מישהו שיוכל להסביר לי מה ההבדל בין barrister solicitor
    אודה על כל עזרה.. אני נואשת אין אף גוף שמכווין באופן רציני בארץ אני מסתמכת על פורומים בלבד.

    • ההבדלים בין barrister לבין ה-solicitor
      עדי | 25/09/2013 16:31

      הסוליסטור מנהל את ענייני היומיום, עסקאות שונות והופעות בבתי המשפט הנמוכים.
      הבריסטר הינו עורף דין בכיר שרשאי להופיע בבתי המשפט הגבוהים ובבית הלורדים.
      השופטים יצאו מתוך הבריסטר. הבריסטר מנוע מלהיות בקשר עם הלקוח. וההחלטה האם להיות סוליסטור או בריסטר מתקבלת לאחר הלימודים לפני ההתמחות. יש מספר מוגבל לבריסטר. הבריסטר מקבל את הלקוחות מהסוליסטור. יש הבדל בין אופי ההכשרה לאופי המקצוע.

    • לימודי משפטים באנגליה
      עו"ד גילי גיבלי (רישיון מוקפא) | 24/11/2013 17:54

      היי קורל

      מצ"ב קישור שמסביר באופן מפורט את ההבדלים בין barristers and solicitors:

      http://www.carrow.com/barri.html

      בנוסף- אנא ראי שירשורים קודמים לגבי לימודים באנגליה יש המון מידע בפורום

      בהצלחה