דרישות לשכת עורכי הדין בניורק

  • שאלה
    עומר | 07/09/2013 18:47

    שלום!
    האם אני נדרש להיות עו"ד מוסמך בישראל על מנת לגשת לבר בניו יורק או שמספיק תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטה מוכרת בישראל? הכללים שלהם די מבלבלים ולא הצלחתי להבין מהאתר שלהם מה הדרישה בדיוק.

    • דרישות לשכת עורכי הדין בניורק
      עו"ד גילי גיבלי | 10/09/2013 18:53

      היי עומר אני מצרפת את הדרישות הספציפיות שלהם למי שסיים תואר ראשון בארץ ואינו עו"ד-

      A. Rule 520.6 (b) (1) (most applicants will bapplying under this provision) has four major eligibility requirements:

      Qualifying Degree (520.6 [b] [1]). The foreign-educated applicant must have fulfilled the educational requirements for admission to the practice of law in a foreign country other than the United States. The applicant must have a qualifying degree, which must be a degree in law.

      Accreditation (520.6[b][1]). The qualifying degree must be from a law school or schools recognized by a competent accrediting agency of the government of the foreign country and must be deemed qualified and approved.

      Durational Equivalence (520.6 [b] [1] [i] [a]). The applicant’s period of law study must be successfully completed.  The program of study must also be “substantially” equivalent in duration to a full-time or part-time program required at a law school in the United States approved by the American Bar Association (ABA) and in substantial compliance with the instructional and academic calendar requirements of section 520.3(c)(1)(i) and (ii) and 520.3(d)(2).
      Substantial Equivalence (520.3[b] [1] [i] [b]). The
       foreign country’s jurisprudence must be based upon the principles of the English Common Law, and the "program and course of law study" successfully completed by the applicant must be the “substantial” equivalent of the legal education provided by an ABA-approved law school in the United States.

      תוכל לקרוא עוד בקישור - http://www.nybarexam.org/Foreign/ForeignLegalEducation.htm