הלכות בדיני קטינים בפלילים

  • עזרה דחופה- סמינריון משפטי
    נועה פיטוסי | 19/08/2013 15:52

    שלום
    אני חייבת עזרה דחופה. במסגרת קורס משפטי שלקחתי עליי לכתוב עבודה סמינריונית בנושא הילד כחשוד לפני הגשת כתב אישום. עליי למצוא פסקי דין שעוסקים במעצר קטינים שבהם מתעסקים בסוגיות שונות כגון: נוכחות הורים בחקירה, היוועצות עם עורך דין, מעצר קטין ובגיר יחד, שעות חקירה מאוחרות. הפסקי דין צריכים להיות או מעצר ימים או ערעור פלילי. הפכתי את המאגרים המשפטיים ללא הצלחה. מישהו יכול לעזור?

    • הלכות בדיני קטינים בפלילים
      עו"ד אדם אשכנזי | 19/08/2013 16:11

      מצ"ב- עשיתי קופי פייסט מסיכומים שלי, מקווה שיעזור לך:

      . שיקולים בענישת קטינים:

      ע"פ 49/09 מד"י נ' פלוני - חשיבות המלצת שירות המבחן לנוער.
      ע"פ 5048/09 פלוני נ' מד"י - שיקולים בענישת קטינים.
      ע"פ 346/08  פלוני נ' מד"י - אמירה סבלנית לחוסר רצונו של קטין לקבלת טיפול.
      ע"פ 7284/08 פלוני נ' מד"י - ניכוי התקופה בה שהה קטין במעון מתקופת המאסר  המוטלת עליו.
      ע"פ 8106/07 פלוני נ' מד"י - שיקולי שיקום בעבירה קלה כבחמורה.
      ב. מעצר קטינים:

      בש"פ 2198/10 פלוני נ' מד"י - הפניה לסעיף 10ז(ד) לחוק הנוער החדש.
      בש"פ 2241/10 פלוני נ' מד"י - מעצר ימים של קטין מתחת לגיל 14 רק בנסיבות חריגות.
      בש"פ 2768/10 פלוני נ' מד"י - יש לשקול שיקולי שיקום כבר בשלב המעצר.
      בש"פ 5571/10 פלוני נ' מד"י - משנה זהירות במעצר קטין גם כשהוא על סף בגירותו.
      בש"פ 8542/09 פלוני נ' מד"י - הגבלת התקופה של מעצרי בית (סע' 10יד(א) לחוק הנוער)  חלה גם על תיקים שהחלו לפני כניסת חוק הנוער החדש לתוקפו.
      מ"ת 1090-01-09 (מחוזי-מרכז) מד"י נ' פלוני - לא ניתן להאריך תוקפם של תנאי שחרור לפי סעיף 10יד(א) לחוק הנוער לאחר שפקעו.
      ג. כללי:

      רע"פ 1021/07 פלוני נ' מד"י -  הזכרת תיקי מב"ד בתסקיר שירות המבחן.
      רע"פ 3829/10 פלוני נ' מד"י - זכות השתתפות של קטין בדיון בעניינו.
      ע"פ (מחוזי חיפה) 2249/01 מד"י נ' פלוני - חובת היוועצות מהותית עם שירות המבחן לפני העמדה לדין של קטין מתחת לגיל 13 (סע' 12(ב) לחוק הנוער).