מהו שכר הטירחה המגיע לעו"ד בטיפול בצו קיום צוואה?

שכר טירחה לצו קיום צוואה

מירי 24/08/12
עו"ד שטיפל בצו קיום צוואה ובהגשת בקשה לתשלום ביטוח חיים - הוא לא מנהל עיזבון לא מונה ע"י בימ"ש ולא עשה כל פעולה נוספת, צוואה רגילה ובהסכמת היורשים, לא הודיע לנו מראש על גובה שכר הטירחה אלא לאחר הטיפול. ומאחר שהוא ידיד משפחה שעשה "טובות" כל השנים הסקנו שגם הפעם זה כך ולא שאלנו. דורש 1.5% מהעיזבון שהוא 21000שח +מעמ.ניראה לנו מוגזם עבור טיפול בהוצאת מסמכים.
כמה שכ"ט מגיע לו? האם הוא רשאי לגעת בכסף שעדיין בבנק ע"ש אמי ז"ל?האם הוא נחשב לצורך שכ"ט כמנהל עיזבון היות ואמי מינתה אותו בצוואה?האם הוא רשאי לדרוש שכ"ט לאחר ולא לפני שביצע את הטיפול?

שכ"ט עבור הטיפול בענייני ירושה

עו"ד מיקי חשמונאי מנהלת 26/08/12
מירי שלום,

1. האם העו"ד מונה ע"י רשם הירושה / ביהמ"ש, כמנהל עיזבון ? אם כן, עפ"י התקנות, זכותו לקבל שכ"ט בגובה 3% + מע"מ (ואף יותר - במקרים חריגים), אלא שכל פעולותיו אמורות להיעשות באישור ביהמ"ש ולכן אם אתם חולקים על פעולותיו ו/או על דרישתו לשכ"ט - הינכם זכאים לפנות לביהמ"ש.
2. עוה"ד אינו רשאי למשוך כספים מחשבונות המנוחה, אלא אם הוא מנהל העיזבון, ללא אישור ביהמ"ש או אישור היורשים.


בברכת שבוע טוב,

מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
מנהלת פורום דיני משפחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהלת פורום דיני משפחה

שד' מוריה 15, חיפה

04-8517771

Law@m-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן