מהן זכויות האישה במצב של גירושין עם ילדים ובחשבון משותף?

|

שאלה מהותית

ימית 23/11/10
אני נשואה עם שלושה ילדים במצב בלתי נסבל, אולם בעלי לא מבין בכלל על מה אני מדברת, אז מה אם כל הזמן רבים. כרגע אני לא עובדת ואני מאוד רוצה להתגרש אבל אין לי ממה לחיות. השאלה היא א. האם עד להסדרת הגט יש איזשהו תשלום שהבעל חייב בו? ב. האם למרות שיש לנו חשבון משותף בעלי יכול לסגור את החשבון באופן חד צדדי?ג. האם עזיבתי את הבית עוד בטרם עשיתי איזשהו הליך יגרום לי להפסד חלקי בבית שמצוי על שם שנינו?

תשובות לתהיות בעניין גירושין ויכולת כלכלית

יוסי אפשטיין, עו"ד 23/11/10
ימית שלום,

1. עד להסדרת גט, בעל חייב במזונות אשתו (מזונות דתיים מכח הדת אליה שייכים בני הזוג, מכח חוק ו/או מזונות אזרחיים).

2. חשבון משותף יכול להיסגר רק ע"י כל מי ששותף לו (בין במישרין ובין באמצעות יפוי כח).

3. בית שרשום ע"ש שניכם - חציו שייך לך ובעלך אינו יכול לעשות כל דיספוזיציה בנכס. חוץ מזה כשיש ילדים, ידך בעניין זה על העליונה מכח חוק המקרקעין המאפשר להורה משמורן בעת גירושין ועל דרך הכלל לגור בדירה המשותפת.

והעיקר: לא לפחד כלל...
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

זכויות האשה במסגרת הליך גירושין - דיני משפחה

עו"ד מיקי חשמונאי 24/11/10
ימית שלום,

1. אם תגישי תביעת גירושין, ולא ייקבע שהיא מוצדקת ונובעת מהתנהגותו של בעלך כלפייך, תפסידי מיידית את זכותך למזונות אשה (עד הגירושין) ולכתובה.
אבל - בעלך חייב לשלם מזונות עבור הילדים, הן לפני הגירושין והן לאחר מכן.
2. כל אחד מהצדדים יכול לפנות לבנק ולבקש להגביל את החשבון לשתי חתימות, כך שאף אחד לא יוכל לפעול בחשבון ללא חתימה נוספת של השני.
3. אל תעשי אף פעולה בעניין הגירושין (כולל שיחות עם בעלך בנושא) מבלי שקיבלת קודם ייעוץ, כדי שלא תפסידי זכויות, בגלל צעד נימהר ומוטעה.

בברכה,

מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
מנהלת הפורום
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן