פירוק שיתוף ומכירת נכס משותף והקשר לדמנסיה ?

|

דימנסיה לבן הזוג

המוטרדת 07/01/23
בעלי הגיש לבית משפט למשפחה פירוק שיתוף על הדירה הנוכחית שלנו השאלות שלי :
1. האם אני יכולה לדרוש בדיקה פסיכיאטרית לבעלי כי אני בטוחה שהןא חולה בדימנציה  לפני שידונובבקשת פירוק שיתוף
2.הבית שלנו גדול 200 מ"ר האם אפשר לחייב לחלק את הבית ובכך לא למכור ולהשאיר לילדים רכוש
3.כמה זמן אני יכולה לעכב את המכירה באילו תנאים
תודהעלהתשובה

פירוק שיתוף ומכירת נכס משותף והקשר לדמנסיה ?

עו"ד ארז רביב 08/01/23

המוטרדת .


ראשית בשאלה שלך יש מספר מרכיבים שונים:


1. דמנסיה  של בעל דין ? לצורך כך עליך להמציא חוות דעת על אותו אדם שיש לו חשש לדמנסיה  או כל בעיה קוגניטיבית אחרת, כי כל טענה ברפואה מחויבת בחוות דעת תומכת. ואמירה כללית על אדם לא מהווה עילה לביצוע הבדיקה, כמו כן אם במידה והדבר יהיה דרוש כל עלות ביצוע הבדיקה יהיה על חשבון שלך, כי את טוענת על קושי קוגניטיבי. 


השפעה של החלטה על מצב קוגניטיבי לצורך ביצוע מכירת הדירה: במידה והגרוש יוכרז בעל קושי קוגניטיבי, הדבר יחייב גורם חיצוני לצורך מכירת הדירה. והדבר יהווה סרבול ההליכים. 


חלוקה הדירה ולהותיר לילדים? זאת שאלה נוספת אשר ניתן להגיע לפתרון ראוי בשתי דרכים עיקריות: הסכם בין הצדדים או  החלטה שיפוטית.

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן