ההורים עוזרים לרכוש דירה לא שווה בשווה. מה לעשות?

|

שאלה

אביבה 01/03/20
יש לי שאלה

יש זוג שרוצה לרכוש דירה מכספים שההורים של הזוג נותנים להם. כל צד מביא סכום שיכול. צד אחד פחות. וצד שני הרבה יותר.

נגיד באים לעורך דין לערוך הסכם מכר עם הקונים . בשטר מכר כותבים בעלות של הזוג חצי חצי.

אם כתוב חצי חצי בטאבו זה מספיק ? או שיש איזשהיא דרך להגן על סכום שהביאו הצדדים? זאת אומרת במידה ויתגרשו יקבל כל צד חצי חצי כמו שכתוב בטאבו?

המשך

אביבה 01/03/20
מדובר על זוג נשוי מעל 10 שנים עם ילדים.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ההורים עוזרים לרכוש דירה לא שווה בשווה. מה לעשות?

עו"ד רוית טוב-לי מנהלת 02/03/20

אביבה, שלום,

את שואלת שאלה חשובה וראויה, שאנו נתקלים בה רבות.

אם הדירה נרשמת בחלקים שווים על שם בני הזוג, חזקה שהם התכוונו שתהיה בחלקים שווים, בלי קשר לאופן המימון, ובית המשפט או בית הדין יחלקו אותה כמעט תמיד לפי הרישום.

כדי להגן על ההורה שנתן יותר, יש לערוך הסכם בין ההורים לבין בני הזוג, או הסכם בין בני הזוג לבין עצמם, הקובע שבמקרה של פרידה, הדירה תחולק לפי יחס ההשקעה.

אלה עניינים מורכבים, יש הרבה אפשרויות, וההשלכות הכספיות מרחיקות לכת. לכן אמליץ בחום שתפנו לייעוץ אצל עו"ד אמין ומנוסה, שיידע לתפור למידתכם פיתרון מיטבי.

בהצלחה, רוית

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהלת פורום צוואות וירושות

דניאל פריש 3, תל אביב

074-7826612

Ravit@tovly.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן