האם ניתן לדרוש תוספת למזונות על שהות הילד בימים של האב?
תוספת למזונות ?
הילד עולה לכתה ד', והיה עד כה בצהרון, עליו שילמתי חצי ובעלי לשעבר חצי.
בשנת הלימודים הבאה הילד לא יילך לצהרון יותר. מכיוון שבעלי לשעבר גר רחוק מביה"ס אין לילד אפשרות ללכת אליו אחרי ביה"ס, בעלי לשעבר הודיע לי שהוא ייקח אותו מאצלי בסביבות 16:00.
האם אני יכולה לדרוש מבעלי לשעבר את עלות מחצית הסכום שגובה הצהרון על הזמן שהילד ישהה אצלי בימים של בעלי לשעבר עד שהוא יגיע לקחת אותו, על הזמן וארוחת הצהריים?
תודה!
חובות ההורים במשמורת משותפת
מיקה שלום,
אחד מהתנאים הבסיסיים של משמורת משותפת, הוא שכל הורה אחראי על הילד, ב"משמרת שלו" ולכן חובתו של האב, לדאוג לסידור לילד, אם אינו יכול לקחת אותו מהמסגרת החינוכית, ב"ימים שלו".
לפיכך, את יכולה להתנות את הסכמתך לקבל את הילד אליך, עד שיבוא לקחת אותו, בתשלום בגין שהיה זו (שלמעשה מהווה תחליף לצהרון, שאינו קיים יותר).
אם יסרב - יהא עליו למצוא סידור אחר, לשעות אלה או לחילופין, לוותר על המשמורת המשותפת.
אולם, חשוב ביות, לאור העובדה שאת מציינת שאת מקבלת מזונות עבור הילד, שתוודאי היטב, לפני כל צעד שאת מבצעת, מה עלולה להיות התוצאה אם יתנהל הליך משפטי בעניין זה.
יתכן שאם הדבר יגיע לפתחו של ביהמ"ש, תמצאי עצמך מול תוצאה של הקטנת המזונות שאת מקבלת כיום, לאור פסה"ד המנחה של ביהמ"ש העליון (לא ברור מהשאלה האם פסה"ד שלכם ניתן לפי או אחרי השינוי בהלכה בנושא משמורת משותפת).
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
