מוות של שני הורים
מוות של שני ההורים
א...אבי ז"ל עבר בדיקת קולונוסקופיה חוזרת..לפני זה בראשונה ( נאמר לנו שיש גידול לפי CT) לאחר התוצאה הראשונה נאמר לנו שצריך לעבור בדיקה חוזרת מכיוון שלא ניראה שזה גידול אלא דלקת.. לאחר הבדיקה החוזרת (הנעשתה לאחר כשבועיים בשעה 12:00,עם הכנה תקינה ) אחרי כ שעתיים אבי אכל.. בלילה של אותו היום התחילו כאבי בטן נוראיים וב14:00 הזמננו אמבולנס ונעשה ניתוח דחוף..( נאמר לי שהגידול התפוצץ) לאחר הניתוח נאמר לי על ידיי המנתח שהורידו את הגידול ואבי יצא עם סטומה. מהלך ההחלמה לאחר הניתוח היה תקין וביום השישי לאחר הניתוח אבי ז"ל ניפטר, לא צפוי כלל..קריש דם ניקרע.. ששאלתי את הרופא של צוות ההחייאה מה קרה נאמר לי:"מה את לא יודעת?היה לו סרטן ריאות עם גרורות..." האם יש כאן מקום לתביעה??
ב...
אמי ז"ל הייתה מאושפזת בבית חולים עקב חיידק בדם שמצאו ומכיוון שהיה לה מסתם מכני בלב הייתה צריכה לעבור טיפול אנטביוטי ממושך למשך כ6 שבועות של תדירות 6 פעמים ביום.. הייתה מטופלת קבוע בקומדין ובגלל הטיפול האנטביוטי שינו לה את קומדין לקלקסן במשך הטיפול.. בתום הטיפול האנטביוטי(כשבוע ימים לקראת הסוף) החלו לעשות חפיפה של קלקסן יחד עם קומדין ולאחר 3 ימים התחיל דימום פנימי חריף.. נישלחנו לבדיקת CT לבדוק את מקור הדימום ולא ראו בCT( לפי מה שנאמר לי על ידיי רופאה תורן של המחלקה)..זימנו למחלקה רופא של טיפול נימרץ לבדיקה ובפרוש נאמר מפיו לרופאה התורנית של אותו היום לתת הוראה להפסיק דחוף את מתן הקלקסן.. וזה לא נעשה בפועל.. יומיים לאחר המשך מתן קומדין יחד עם קלקסן התחיל לאימי דימום כבר מהפה ומספר שעות לאחר מכן אימי ניפטרה ( נאמר לי עקב דימום חריף בגלל התרופות הלב שלה לא החזיק מעמד)..
כך שבמרווח של עשרה וחצי חודשים איבדתי את שני ההורים..
האם ניתן לעשות משהו בנידון והאם יש כאן מקום לתביעה??
בכבוד רב,
תודה מראש..
מוות של שני הורים
מורן שלום,
ראשית הרשי לי להביע תנחומי על מותם של הורייך, ועוד בפרק זמן כה קצר.
התשובה שלי תתייחס לשני המקרים - שני המקרים שתיארת אינם פשוטים, ואי אפשר להשיב על שאלתך ב"כן" או ב"לא" - מבלי לבדוק היטב את העובדות בכל מקרה ומקרה.
לגבי סרטן הריאות של אביך ז"ל - צריך להזמין את התיקים הרפואיים שלו הן מקופת החולים בה היה מבוטח והן במוסדות הרפואיים בהם הוא טופל או אושפז בעבר, ולראות אם היו תלונות שהצדיקו בירור מוקדם יותר באשר לקיומו של סרטן ריאות, איך זה טופל, האם אביך הופנה לבדיקות מתאימות, האם ניתן היה לאתר את המחלה בשלבים מוקדמים יותר - וכל זה בהנחה שהמידע שנמסר לך מצות ההחייאה היה מידע מדוייק ומהימן. צריך גם לבדוק את המהלך לגבי הקולונוסקופיה וההחלטות שנלקחו במהלך הבדיקה הראשונה, מה קרה בדיוק אחרי הבדיקה הזו ועוד. רק אחרי עיון מעמיק בתיק, ואולי גם יעוץ רפואי - ניתן יהיה להשיב לשאלתך אם יש מקום להגשת תביעה.
כך גם במקרה של אימך ז"ל - צריך לראות את התיק הרפואי במלואו, את כל הרישומים מהאשפוז, לראות מה היא בדיוק סיבת המוות, לבדוק אם לא קוימו הוראות הרופא וכו'.
אני מציעה כי תפני עם צו ירושה למוסדות הרפואיים כדי לקבל את התיקים הרפואיים - ואז לפני לעורך-דין שמתמחה ברשלנות רפואית - כדי לקבל מענה מבוסס אם ניתן להגיש תביעה.
אם יש לך שאלות נוספות - אני לרשותך.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
