כיצד ניתן להגיש תביעה בעקבות נדידת התקן תוך רחמי לחלל הבטן?

|

התקן שהלך לטייל

הילה 19/11/14
לפני כשבועיים התקינה לי הגניקולוגית התקן תוך רחמי. אחרי 11 יום של סבל עצום בדמות כאבי בטן עזים וגם במפשעה (ואין סוף בדיקות כולל אצל הגניקולוגית שבדקה ואמרה שהכל במקום ואין דלקת מקומית) נמצא בצילום רנטגן שההתקן אינו במקומו והגיע לחלל הבטן. אושפזתי באותו ערב ונותחתי למחרת בעשר בבוקר ניתוח לפרוסקופיה עם שני פתחים בבטן. רציתי לדעת האם יש עילה לתביעה משפטית? ונגד מי? קופת חולים או הגניקולוגית עצמה?

נדידת התקן תוך רחמי לחלל הבטן

25/11/14
להילה שלום,

אחד הסיכונים הכרוכים בשימוש בהתקן הנו פליטתו אל חלל הבטן כתוצאה מניקוב הרחם. הדבר עלול להתרחש כאשר הופעל כח מכני רב בעת ההחדרה או כאשר הפעולה נעשתה בידי רופא חסר נסיון. קיימות גם סיבות נוספות- כגון מומים רחמיים, או תגובה מאוחרת של התכווצויות צוואר הרחם. כך או כך, מדובר בסיבוך ידוע ומוכר, אשר יש לתת לגביו הסבר בטרם החדרת ההתקן, במסגרת חובת הרופא המטפל לקבל את הסכמתו המודעת של המטופל, לאחר שפרש בפניו את מהות ההליך שעל הפרק, סיכוייו וסיכוניו וקיום חלופות טיפוליות. בהיעדר הליך מתן הסכמה מדעת, זכאי הנפגע לפיצוי בגין עצם הפגיעה בזכותו לקבל החלטה מושכלת על גופו. בנוסף, יש לבחון האם הפעולה עצמה ו/או המעקב לאחריה בוצעו באופן רשלני והאם נגרמו לך נזקים לצמיתות כתוצאה מכך.

מומלץ לפנות בהקדם לעו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית, להערכת סיכויי התביעה, אותה נהוג להגיש תמיד כנגד המוסד הרפואי האחראי - במקרה זה קופת חולים, ובמקרים מסוימים - גם נגד הרופא המטפל עצמו.

בברכה,

עו"ד אורלי הרמן

מנהלת פורום רשלנות רפואית

   
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן