איך מגישים בקשה לבית המשפט לבדיקת אבהות כאשר האב מסרב?

|

בדיקת רקמות

טליה 15/08/08
אני מעוניינת לבקש שיערכו בדיקת רקמות לגבר שמסרב לערוך אותה מרצונו החופשי.מה עליי לעשות להגיש בקשה לבמ? מה עליי לרשום בה? איך עושים זאת ומה עליי להוסיף לבקשה אם אכן צריך להגיש? תודה על העזרה.זה די דחוף

עלייך להגיש לבית המשפט לענייני משפחה

עו"ד אקרמן 15/08/08
בקשה לבדיקת אבהות המתארת את כל סיפור הכרותכם והולדת הילד בצירוף תצהיר בו את מצהירה על כל האמור מידיעתך האישית , הבקשה תועבר לתגובת האב, וכן לתגובת היועץ המשפטי לממשלה. תגובת ביהמ"ש וההחלטה בגין ביצוע הבדיקה ואופן הבדיקה תלויים בגיל הילד, במיהו האב הנטען ובמידת ההוכחות שיש לך לביסוס אבהותו; מומלץ להיעזר בעו"ד באם האב לא משתף פעולה.

ניתן ליצור קשר בפנייה דחופה במידת הצורך

עו"ד אקרמן

מנהלת פורום סטודנטים
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

דיני משפחה - בדיקת אבהות

עו"ד מיקי חשמונאי 17/08/08
טליה שלום,

לאור העובדה שבדיקת אבהות נערכת רק עפ"י צו בימ"ש, יש לפנות לביהמ"ש לענייני משפחה, בתביעה להצהרת אבהות.
אם כדברייך האב מסרב לבצע את הבדיקה, עליך להגיש תביעה, מוקדם ככל אפשר, בה האב הנתבע והיועץ המשפטי לממשלה המשיב.
יש לציין כי היועץ המשפטי לממשלה יתנגד ובד"כ ביהמ"ש יסרב להתיר ביצוע בדיקת רקמות במקרה בו האשה הינה נשואה (והילד לא מבעלה).
במקביל להגשת תביעת האבהות יש לשקול הגשת תביעת מזונות, ולפיכך רצוי להיוועץ מראש עם עו"ד המתמחה בתחום דיני משפחה.
תוכלי לפנות לאתר באמצעות שימוש בכפתור ייעוץ אישי, ומערכת האתר תעשה כל מאמץ כדי לסייע בידיך בדרך הטובה ביותר.

בברכה,

מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן