דיני משפחה - נישואין אזרחיים מחייבים כמעט תמיד בגט ברבני

  • במידה והתחתנתי בחו"ל ובארץ נירשמתי רק במשרד הפנים
    מיכל | 15/06/2008 10:29

    לאן עליי לפנות על מנת להתחיל בגירושים? והאם יש סיכוי שלא אקבל מזונות בגלל שיש לי משהו אחר?(כלומר בעלי הנוכחי יוכיח) תודה מראש

    • דיני משפחה - נישואין אזרחיים מחייבים כמעט תמיד בגט ברבני
      עו"ד מיקי שיפמן | 15/06/2008 22:24

      מיכל שלום על אף שהתחתנתם בנישואין אזרחיים סביר מאוד להניח כי תצטרכו גט מביה"ד הרבני שהינו המוסמך לדון בענייני גירושין באופן בלעדי בנוגע לבני זוג יהודים. הגט הינו או "גט מספק" או "גט לחומרא", כשלצורך הענין לא משנה האבחנה מבחינתך אלא התוצאה- מירב הסיכויים שביה"ד הרבני יחייב בגט. לגבי מזונות הענין קצת יותר מורכב. כעיקרון תוכלי לתבוע מזונות מכח דיני החוזים וביהמ"ש עשוי בהחלט לפסוק "מזונות אזרחיים". בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • המשך...
        מיכל | 16/06/2008 07:42

        מה זה מזונות אזרחיים?במה הם שונים ממזונות רגילים? אני יהודיה בעלי לא יהודי זה זה משנה את התמונה? תודה מראש

        • דיני משפחה- אם בעלך אינו יהודי המצב שונה
          עו"ד מיקי שיפמן | 17/06/2008 18:04

          מיכל שלום אם אחד מבני הזוג אינו יהודי המצב שונה לגמרי כי אז אינכם צריכים לעבור בביה"ד הרבני אלא התרת נישואין בבימ"ש לענייני משפחה. דרך פסיקת המזונות במצב שכזה קבועה בחוק. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר