שיתוף בחובות הוא חלק מהשיתוף הכללי

  • חלוקת רכוש
    ש.ש | 14/06/2008 20:57

    שלום,בנוגע לחלוקת רכוש בעת פקיעת הנישואין - דהיינו גירושין. השאלה שלי היא האם עסק שנפתח לפני הנישואין. לאחר הגירושין כאשר מתחלקים בחובות גם שלעסק כאמור אף על פי שהוא נפתח לפני הנישואין.דחוף.

    • שיתוף בחובות הוא חלק מהשיתוף הכללי
      עו"ד מיקי שיפמן | 15/06/2008 00:48

      ש. שלום ההלכה קובעת שכשם שיש שיתוף בזכויות כן יש שיתוף בחובות. יש כמה קריטריונים לכך, אף כיקרון אם מדובר בהתנהלות שוטפת ורגילה של העסק וכתוצאה מכך נגרמו החובות אזי סביר שביהמ"ש יקבע שיש שיתוף של בת הזוג בחובות אלה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר