דיני משפחה- חובת מזונות כאשר האם נישאה לעשיר

  • מזונות
    assaf1976 | 14/06/2008 12:52

    אני גרוש כחמש שנים לערך ויש לי ילדה בת שש שנמצאת בחזקת גרושתי. בהסכם גירושין התחייבתי לשלם 1500 ש"ח מדי חודש. גרושתי התחתנה לפני כשנה וחצי עם אדם עשיר מאוד ומאז היא חיה חיי עושר ונהנת מחיי מותרות כמו שרק ניתן לחלום עליהם. (בית מפואר בצפון תל אביב, מכוניות פאר, חו"ל לעיתים קרובות וכו...) למרות השינוי לטובה בחייה היא לא מוכנה לוותר על דמי המזונות החודשיים. האם אני אמור להמשיך לשלם ? אני עובד כשכיר ומרוויח כחמשת אלפים ש"ח בחודש שאמורים להספיק לכלכלתי ולמחייתי.

    • דיני משפחה- חובת מזונות כאשר האם נישאה לעשיר
      עו"ד מיקי שיפמן | 15/06/2008 00:41

      אסף שלום אם אישתך התחתנה עם אדם עשיר והיא חיה ברווחה כלכלית אין משמעות הדבר שאתה תופטר מחובת המזונות כלפי בתך, כשם שלא היה משתנה הדבר אילו התחתנה עם עני והייתה מבקשת הגדלת המזונות בהתאם לכך. מה שהתחייבת לשלם כמזונות בהסכם הגירושין הוא חיוב כלפי בתך ולא כלפי אישתך. יחד עם זאת, אם חל שינוי נסיבות מהותי במצבך תוכל להגיש תביעה להפחתת מזונות אך חובת ההוכחה לגבי שינוי הנסיבות הוא עליך ומדובר בחובה "כבדה". בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר