דעתי

  • דיני ירושה
    יניב אליהו | 10/06/2008 05:33

    שלום רב! אני מעוניין בייעוץ בהתאמה למקרה שלי: אמי ואבי נפטרו וכל רכושם שכלל בית+תכולה וחשבונות בנק הורשו לנו במסגרת צוואה לכל הילדים שווה בשווה לי ולשתי אחיותיי הגדולות. אחיותיי מעונינות למכור את הבית המשותף של שלושתנו בעוד שאני מעדיף לא לבצע את הצעד הזה כרגע מכיוון שאין לי הכנסה קבועה ואני גר בדירה הזו. עכשיו,לאחר שחלפה לה שנה מאז מות אבי אחיותיי מאיימות עליי שהם יחייבו אותי לקנות מהם את החלק שלהם או לשכור מהם את הדירה למרות שאין באפשרותי לעמוד בכך. שאלתי היא,מה החוק אומר לגבי מקרה כזה ומה יכול להיקבע באם נגיע עם העניין הזה לבית המשפט? האם אני חייב לקנות מהם את החלק שלהם למרות שאין לי אמצעים לכך? תודה מראש על העזרה

    • דעתי
      ד | 10/06/2008 22:15

      דעתי היא שאם תגיעו לבית משפט - תחוייב למכור את הדירה ותקבל כמובן את חלקך בדירה. בכל מקרה הנכס גם שלהן... בהצלחה

    • פירוק שיתוף
      עו"ד מיקי שיפמן | 12/06/2008 16:04

      יניב שלום הן לא יכולות לחייב אותך לקנות אבל כן תוכלנה להגיש תביעה לפירוק שיתוף ולחייב אותך למכור את הבית, בין אם להן ובין למישהו אחר (אגב, במצב כזה תוכל לקנות את חלקן אם תרצה ואם תוכל לעמוד בכך) בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר