עניין מורכב..

  • מתי הזמן הנכון שאמא תעביר דירה לבן שלה ?
    דורית טל | 09/06/2008 01:11

    •שלום אחי הצעיר בן 26 וחי בדירה ( שהיא על שם אימי ) עם החברה שלו , כשנתיים . אחי סיפר לנו לאחרונה כי הם מתכוונים להתחתן - אבל אין עדיין תאריך . מצד אחד זה משמח אותנו מאוד , אבל יש לאימי חששות לגבי הכוונות האמיתיות של הבחורה שאיתה הוא מתכוון להתחתן אנחנו מאד רוצים שאחי יתחתן ושיהיה מאושר , אבל יש לנו בשלב הזה חששות מסוימים מהכוונות של הבחורה שלא מראה שום סימני אהבה או כבוד כלפי אחי הצעיר !!! איננו רוצים להתערב בהחלטות שלו אבל יש לנו שאלה בנושא הזה : היות ואמי הורישה לי דירה לפני כ 5 שנים היא רוצה להוריש גם לאחי את הדירה שהוא גר בה כעט . מתי הוא הזמן הכי נכון להעביר את הדירה על שמו ? , לפני אחרי הנישואין ? אודה מאוד אם נוכל לקבל הסבר קצר לגבי ההבדל בין 2 הגישות - למקרה וחלילה הנשואין יעלו על שירטון . . . תודה דורית

    • עניין מורכב..
      סטודנטית | 10/06/2008 22:18

      בגדול, מה שיקבל אחרי הנישואין שייך גם לה. אם תוריש את הדירה לפני הנישואין ניתן יהיה לטעון אח"כ שזה רכוש שהוא הביא מלפני הנישואין (אבל היא גם תוכל לתקוף בטענה של "ידועים בציבור" במידה והיא אכן עומדת בתנאים של ידועה בציבור). בכל מקרה אימך עדיין בחיים ולן היא לא מורישה לו את הדירה כרגע אלא רק לאחר מותה (עד 120). היא כן יכולה להעביר לו בהעברה ללא תמורה/מתנה ואז זה יירשם עכשיו על שמו. בכל מקרה שווה ייעוץ עם איש מקצוע באופן מסודר כי זה נושא רגיש עם הרבה כסף.

    • דירה בירושה
      עו"ד מיקי שיפמן | 12/06/2008 15:28

      דורית שלום לפי חוק יחסי ממון מה שנתקבל בירושה אינו בר איזון. יחד עם זאת דירה שגרים בה והיא הנכס העיקרי של בני הזוג עשויה להיווצר בעיה. יש לשקול עריכת הסכם ממון בטרם הנישואין ולהגדיר במפורש את מעמד האישה וזכויותיה/אי זכויותיה בנכס זה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר