צוואה

  • צוואה
    גאיה | 03/06/2008 20:49

    אימי ז"ל השאירה צוואה חתומה כדין. כל היורשים קיבלו העתק . מה הפרוצדורה לצוואה ? האם יש להגישה על מנת לקבל תוקף לצוואה ? בצוואה ישנה הוראה על כל חלק של יורש במידה וימכר הנכס שהוא הירושה .האם יש צורך להגיש לבימ"ש לתוקף ? או לרשם לע' ירושה?

    • צוואה
      עו"ד מיקי שיפמן | 04/06/2008 10:00

      גאיה שלום. כן. חייבים להגיש בקשה לצו קיום צוואה לרשם לענייני ירושה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • ??????????????
        גאיה | 04/06/2008 21:28

        האם יש חובת ייצוג עו"ד בבקשות ? האם חובה לשלוח לכל היורשים בדואר רשום את העתק הבקשה המוגשת לרשם לע' ירושה ? ולאיזה רשם אני מגישה אם המנוחה היא מנתניה ?

        • צוואה
          עו"ד מיקי שיפמן | 04/06/2008 21:48

          גאיה שלום אין חובה שעו"ד יכין זאת אך בכל זאת רצוי שכן. צריך לשלוח הודעה ליורשים על הגשת הבקשה. את הבקשה תגישו בת"א. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • ועוד שאלה ..
        גאיה | 04/06/2008 21:31

        בצוואה עצמה אימי רשמה לכל אחד סכום שיקבל במידה והבית יימכר . הסכום שאותו אפשר לחשב באופן פשוט הוא X , ואם במידה יימכר במחיר נמוך , אזי חלקו של כל אחד מהיורשים יההי נמוך יותר ממה שנרשם בצוואה . השאלה היא האם לרשום בבקשה את החלק הרשום בצוואה בשקלים או להמיר את מה שנרשם לאחוזים על מנת שהיה יותר נוח כשיימכר הבית ...??????????!!!!!!!!!!!!!!. כאשר ניתן צו לקיום צוואה האם לרשום בטאבו ?????????????

        • צוואה
          עו"ד מיקי שיפמן | 04/06/2008 21:49

          גאיה שלום (שוב) כפי שציינתי בתגובה קודמת, זו בדיוק הסיבה שכדאי שעו"ד ימלא את הבקשה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר