בנקאות- שיקים מעוכבים

  • הבנק מונע ממני למשוך צ'קים דחויים במשמרת בשל חריגה
    אוסנת ליאור | 30/01/2009 17:26

    הפקדנו לפני כמה חודשים צ'קים דחויים (חודשיים), שניתנו לנו מבעל חוב, בחשבון. מצבנו הכלכלי חמור וכרגע אנחנו בחריגת יתר והבנק החליט לפתוח נגדנו בהליכים משפטיים. הייתי שם וביקשתי למשוך אותם כדי שאוכל להפקיד אותם בחשבון אחר שלי בבנק ולפדות אותם. או להחזיר אותם לבעל החוב ולבקש מזומן תחתיהם. הבנק סירב ואיים שאם יבוטלו יגיש אותם להוצאה לפועל. מלבד הצורך ההכרחי שלנו בכסף זה נראה לא חוקי בעליל. שום הליך משפטי לא נפתח נגדנו עדיין. באיזה זכות הם פועלים? ההמחאות נפדות ב-10 בחודש. אילו צעדים מידיים נוכל לנקוט כדי לקבל חזרה את ההמחאות?

    • בנקאות- שיקים מעוכבים
      עו"ד אבי זילברפלד | 04/02/2009 00:28

      שלום רב, לצערי, אין לי בשורות טובות בפי. ככל שהנכם חייבים כסף לבנק (ואף אם טרם הגיש תביעה), יש לו (מכח ההסכם שביניכם, כן אותן "שורות קטנות"...)זכות עיכבון בשיקים שהפקדתם בחשבון, כלומר: הוא זכאי שלא לתת לכם אותם. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות