בנקאות - פרעון קופת"ג

  • פירעון קופת גמל
    X | 17/11/2008 21:39

    אני מבקשת לקבל סיוע: קופת גמל שנפתחה על-שם בני, ולאחר חודשים ספורים הופסקה , תקופה התוכנית מסתיימת עתה, ובקופה כ- 2000 ש"ח, ביקשתי מהבנק לפתוח תוכנית זו , הבאתי את בני שהינו בן 16 וחצי, אך בבנק ביקשו את חתימת שני ההורים, מכיוון שאני אם חד הורית מזה שנתיים ויותר (פרודה ובתביעות ..) ביקשתי שיחתימו את בני, אני חתמתי על מסמכי הבקשה לפתיחת התוכנית , וביקשתי שישלחו את הטפסים לבנק באזור המגורים של "הפרוד" שלי (אבא של בני), אך הוא לא חתם, והבן שלי רוצה להשתמש בכסף מועט זה כ- 2000 ש"ח כחלק מהוצאות לרשיון הנהיגה, לצערי עליו לחכות עד גיל 18, ואז יוכל ללא חתימתנו כהורים מבחינה חוקית להשתמש בכסף , יש לי שתי שאלות: 1. האם אני יכולה לפנות לבנק בבקשה לשחרר עבורו את הכסף שהרי סניף הבנק קיבל את פרטי החשבון האישיים של בני ולבקש מהם שלמרות שהאב לא חתם שישחררו עבורו כסף זה. 2. במידה ואינם מסכימים, כיצד אני דואגת ומהם זכויותיי לבקש שכסף זה יוצמד עד להגיע בני לגיל 18 (כלומר למשך שנה וחצי) בפקמ, או בכל תוכנית שלפחות ה- 2000 ש"ח הללו יצברו ריבית? למי עליי לפנות ומהם החוקים והאפשרויות שלי. הבנק הינו בנק אוצר לחייל. אשמח לקבל עזרה וסיוע , כי באמת חשוב לי שמעט הכסף הזה שבניתי כדי לתת לבני קצת הרגשה שהנה הוא יכול להתחיל ללמוד נהיגה מכסף שחסך כבר שנתיים "מתנות יום הולדת" וכסף זה משלים לו את הסכום לצורך רשיון נהיגה". תודה מראש - אמא שאוהבת מאוד את ילדיו ומנסה לתת להם הכול ..תודה

    • בנקאות - פרעון קופת"ג
      עו"ד אבי זילברפלד | 17/11/2008 22:33

      שלום רב, בד"כ, בעת פתיחת קופת הגמל, רושמים מס' חשבון בו יזוכו הכספים. מציע שתבדקי האם רשמתם בשעתו מס' חשבון. אם כן - הכספים הנזילים יועברו לשם, ושם תוכלי לתת הנחיות מה לעשות עם הכסף, לרבות משיכתם. אם לא - יש לדרוש מהבנק שיראו לכם היכן כתוב שצריך חתימת שני ההורים, ואם אכן - תצטרכי לאלץ את בן זוגך לחתום. ביחס לשימוש בכסף, אני מניח שלבנק לא תהא התנגדות להשקיעו בפקדון שקלי. אם בכל זאת תתקלי בבעיה - מציע לפנות לפניות הציבור בבנק אוצר החייל, וכן למפקח על הבנקים. בהצלחה ! בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות