בנקאות - שיקים שהוסבו

  • שיקים שהוסבו
    אלון | 14/11/2008 10:15

    נתנו שיקים לגן ולאחר שהבנו שהגן בקשיים הוצאנו את הילדה משם והעברנו אותה גן נאמר לנו שמי שרוצה לעזוב יקבל את הכסף שלו חזרה (בעקבות שינויים שנעשו בגן כמו העלאת מחיר ועוד) בהמשך לכך קיבלנו מבעל הגן מכתב שמאשר לנו לבטל את כל השיקים ובאם תהיה תביעה כנגדו אז היא תשובב אליו. בדיעבד מסתבר שאת השיקים שלנו לא הגבלנו רק נמחקה המילה "לפקודת". אנחנו עדיין מנסים לקבל את השיקים מבעל הגן אבל כל פעם הוא אומר שעוד שבוע ישיג את השיקים כי הוא נתן אותם לחברת גבייה "מירסני בע"מ". השאלה היא האם אנחנו יכולים לתבוע את בעל הגן על אי החזרת השיקים/כסף? האם יש לנו מה לעשות בנושא או רק לשבת ולחכות? אודה לך אם תוכל להבהיר לנו את הנושא כי אנחנו די לחוצים

    • בנקאות - שיקים שהוסבו
      עו"ד אבי זילברפלד | 14/11/2008 15:15

      שלום רב, לא ניתן לתבוע שישיב השיקים אם הם אינם בידו, ואף לא ניתן עדיין לתבוע ממנו לשלם את הכסף , אם אתם עצמכם טרם נתבעתם לשלמו. לפיכך: א. שמרו היטב על ההתחייבות שלו לשפות אתכם על כל נזק שייגרם לכם, וכן על הקבלה שלו בה פורטו השיקים. ב. מציע שתוציאו מכתב דואר רשום בו תפרטו את התחייבותו להחזיר לכם השיקים (ותרשמו את פרטי השיקים), וכי אתם דורשים השבתם לידיכם בדחיפות, טרם שייגרמו נזקים, וכן תודיעו לו שתתבעו אותו על כל נזק שייגרם לכך אם צד ג' ידרוש מכם פרעונו של איזה מהשיקים שנתתם לו, לרבות הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד. בברכה, בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות