עיקול מטרתו להקפיא מצב ולגבות חוב

  • מיכה שלום תכנס רגע
    אלכס | 05/11/2008 23:01

    אז ככה הייתי בבנק הסכימו לתת לי הלוואה רק אם ערב לצערי לא מצאתי ערב דבר נוסף ביקשתי מהם הלוואה כי אני צריך לסגור מהר את החוב לפלאפון לפני שיהיה עיקול לצערי לא רק שלא מצאתי ערב גם היום נכנס לי העיקול לחשבון מה שאני שואל אותך האם לדעתך למרות 2 המכשולים הבנק בכל זאת יתן לי הלוואה? או שאני לא רק שלא יקבל אותה אלה גם מסובך יותר חשוב לציין כבר חתמתי על הכל רק צריך חתימה של ערב פרט נוסף בדיוק היום אמרתי להם שאני חייב דחוף הלוואה על מנת לכסות את החוב ובדיוק באותו יום נפל העיקול האם זה לטובתי שזה קרה במקביל?

    • עיקול מטרתו להקפיא מצב ולגבות חוב
      Miha1982 | 05/11/2008 23:22

      אינני יודע מה לענות לך, אולם מבחינת הדין העיקול "תפס " את כל הכספים שהיו בחשבון. בעניין זה יצוין כי בהתאם לפסיקה העיקול תופס רק כספים שהם ב"פלוס" לאחר ניכוי התחייבויות לבנק. לדוגמא, במידה ויש לך פיקדון/חיסכון בסך 5000 ש"ח ומצד שני יש לך הלוואה שטרם נפרעה בסך 4000 ש"ח, העיקול יתפוס רק את אלף שקל. כך שאם יש לך כסף ב"פלוס" הם ייכנסו תחת העיקול ובהמשך הזוכה יוכל לבקש לממש את העיקול ולהעבירם ע"ח החוב. ככל שנכנס לך משכורת לחשבון לא תוכל למשוך אותו אלא לכדי סכום המוגן מפני העיקול השווה ל25% משכר ממוצע במשק והיום כ - 2,000 ש"ח. האם יתנו לך הלוואה עכשיו, אינני יודע. אך מנסיוני, לצערי, רבים הסיכויים שלא. העצה שלי היא, ככל שאתה יכול תגייס כסף ותשלם חוב לפלא פון שכן עיקול יכול למרר מאוד את החיים. בהצלחה.

      • תודה רבה שאלה נוספת
        אלכס | 05/11/2008 23:51

        אין לי איך בגלל זה ביקשתי הלואה דרך אגב תגיד לי אם זה נכון אמרו לי שברגע שנכנס עיקול זה כתם שחור בעצם 3 שנים הבנק לא יכול לתת לי כרטיס אשראי ולא הלוואות כלום 3 שנים אני כל כך מאוכזב רק נגמר מוגבל ובחשבון הכל מצויין הבנק מרוצה באמת ככה אמרו לי היום חשבתי שהינה אני לוקח הלוואה מכסה את החובות וזהו ופתאום נפל העיקול תגיד לי בבקשה נגיד ואני מצליח לשכנע את הבנק לתת לי הלוואה והאוא נותן והעיקול היה רק יום אחד זה אומר שאני לא נפגע בכלל או שעדיין 3 שנים אני יסבול אני חושב לפנות בבעיה הזאת ישירות למנהל הסניף ולהסביר לו שבגללל המוגבל לא יכולתי לבקש הלוואה וחיכיתי שתיגמר בשביל לסגור הכל ולהמשיך בקו ישר בחשבון ושהעיקול רק עושה לי נזק ולא תן לי להתרומם ורשום להם במחשבשאני מבקש הלוואה על מנת למנוע את העיקול אני מכיר מישהו אישית שבזמן המוגבל בחשבון הבנק נתן לו הלוואה האם לדעת המנהל יכול ללכת לקראתי ולתת לי יציבות כללית במיוחד אחרי שנגמר המוגבל והעיקול רק יפיל אותי חזרה לגל הרע או שהוא בכלל לא יתיחס וישים אליי פס בקיצור לדעתך שיחה מלב אל לב אם מנהל שווה או לא?

        • ליבי איתך
          Miha1982 | 06/11/2008 00:10

          ראשית אני לא שמעתי על העניין הזה של 3 שנים. שנית יש להבדיל בין עיקול לחשבון מוגבל (חשבון מוגבל מונע שימוש בשיקים בלבד, אולם לא מונע קבלת אשראי לעומת עיקול ראה תש' קודמת). לגבי שיחה עם מנהל, אני לא מכיר את מנהל שלך (לאישיותו יש משמעות גדולה), אבל כפי שאמרתי קודם תמיד כדי לדבר עם הבנק. ככלל מטרה של הבנק היא לא להכשיל אותך, כך שכדאי לך לדבר עם מנהל סניף. בהצלחה.