דין הלוואה של נפטר

  • קיימת חובת החזרת הלוואה שאדם לווה-לאחר מותו?
    משה | 26/09/2008 09:18

    אבי לקח בחייו הלוואה בתנאים מיוחדים לעובדי עיריה כאשר ההלוואה היתה רק על שמו של אבי ולא היו ערבים,גם לא אמא שלי. ההלוואה היתה מוחזרת ישירות מהתלוש משכורת של אבי המנוח.כעת אבי נפטר,ואמי אמורה לקבל את ה 60% מהפנסיה של אבי. האם הבנק יכול לגבות את יתרת ההלוואה מאמי? תודה רבה מראש

    • דין הלוואה של נפטר
      עו"ד אבי זילברפלד | 27/09/2008 22:57

      שלום רב, ראשית - תנחומי ! מבחינת דיני החוזים ודיני הבנקאות, הבנק לא רשאי לתבוע את אמך. ברם, מבחינת חוק הירושה, אין חובו של אדם פג עם פטירתו, והיורשים אחראים בחובות העזבון עד לגובה הזכויות שקיבלו מהעזבון. לפיכך, ככל שהזכויות שאמך תקבל מעזבונו עולים על יתרת ההלוואה, הבנק רשאי לדרוש זאת ממנה. בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות