בנקאות - מונחי ריבית

  • סוגי ריבית...
    אבנר | 26/07/2008 10:26

    שלום, תסלח לי על החוסר יידע מה ההבדל בין ... "ריבית צמודה" ל "ריבית והפרשי הצמדה" ל "ריבית פיגורים צמודה" נצא מתוך הנחה שאני מעוניין לתבוע ממישהו ריבית על סכום כסף שנתן לי באיחור, איך אני מחשב זאת מתוך ההגדרות הנ"ל? יש אולי איזה קישור לטבלת חישוב ברשת? תודה רבה

    • בנקאות - מונחי ריבית
      עו"ד אבי זילברפלד | 26/07/2008 21:56

      שלום רב, אל תחמיר עם עצמך יותר מידי... הלוואה נושאת, בד"כ, ריבית. "ריבית צמודה" - הרבית בלבד צמודה. "ריבית והפרשי הצמדה" - ההלוואה (קרן החוב) צמוד למדד ובנוסף הוא גם נושא ריבית. "ריבית פיגורים " - כשקיים פיגור בפרעון ההלוואה, החוב נושא "ריבית פיגורים", שזו ריבית בשיעור גבוה יותר משיעור הריבית שסוכם ביחס להלוואה (כל עוד היא משולמת כסדרה). ביחס ל"מה לתבוע " - תלוי מה סוכם בעת מתן ההלוואה. ביחס לחישובי ריבית ראה באתר:- http://www.mabakara.co.il/calculator_new.html בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • הבהרה בבקשה
        אבנר | 26/07/2008 22:25

        כוונתי לתבוע את המוסד לביטוח לאומי בבית דין לעבודה על כך שהם העבירו אלי קצבה באיחור וללא ריבית והפרשי הצמדה? איך אני מחשב זאת לצורך תביעה? האם כולל ריבית פיגורים? תודה,

        • בט"ל
          עו"ד אבי זילברפלד | 27/07/2008 11:43

          שלום רב, מציע שתתיעץ עם עו"ד העוסק בדיני עבודה וביטוח לאומי. בברכה, בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות