שיק

  • שיק לא להפקדה
    נושי | 21/07/2008 20:55

    יש לי שאלה מאוד חשובה :שיק שהיה רשום עליו לא להפקדה עם קרוס ובפירוש הוא לא היה אמור להפרעה,הבנק יכול לכבד אותו?

    • שיק
      נושי | 22/07/2008 15:57

      למה אין תגובה או יחס?זה חשוב לי.

      • יחס
        עו"ד אבי זילברפלד | 23/07/2008 13:53

        שלום רב, אנו עושים מאמץ ליתן תשובה בתוך זמן סביר. צר לי אם לא עמדנו בציפיותיך עקב לחצך. מכל מקום, ראה תשובתי המפורטת בפנייתך הקודמת. בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

    • בנקאות - שיק "לא להפקדה"
      עו"ד אבי זילברפלד | 23/07/2008 13:53

      שלום רב, מתוך הנחה שהכיתבו נעשה על פני השיק ולא על גבו(מאחור), וכי הכיתוב קריא ובגודל ראוי, באופן שאי אפשר שלא להבינו ו/או לא להתעלם ממנו, אזי על "בנקאי סביר" לפנות למושך השיק ולברר עמו אם לכבדו אם לאו, ואם הבנק לא עשה זאת, יש לכאורה עילת תביעה בגין רשלנות. בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • שיק
        נושי | 23/07/2008 17:07

        מצטערת שזה יצא בטון כזה,אבל פשוט היה לי כל כך חשוב תגובתך.תודה רבה על תשובתך.שכחתי לציין בפניך שהבנק כן כיבד את השיק ולגבי מושך השיק הכוונה אלי או לזה שמסרתי את השיק,כי אם כך שום "בנקאי סביר" לא פנה,אני יודה מאוד אם אני יקבל תשובה מהירה.וזה עוד על סכום של 2000 ש"ח סכום לא קטן אז מן הראוי שכן היו צריכים לשאול אותי ואם יש סיבה לתביעה אני יעשה זאת.הבנק טוען כביכול שאני עשיתי משהו פלילי בגלל שרשמתי לא להפקדה כביכול זה כמו שיק בטחון,האם יש הגיון בדבר??והכיתוב אכן נעשה בגודל ברור וקריא על פני השיק ולא מאחורה

        • בנקאות - שיק - כיתוב על השיק
          עו"ד אבי זילברפלד | 23/07/2008 17:23

          שלום רב, "מושך השיק" - זו את. אין בכיתוב שעשית שום דבר פלילי. אם הסך 2,000 ש"ח אכן חריג בתשומים המתבצעים ע"י שיקים מחשבונך, הרי שהדבר רק מגביר את רשלנות הבנק שלא פנה אלייך. בברכה, בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

          • שיק
            נושי | 23/07/2008 18:40

            תודה רבה רבה לך על תשובתך.אתה תוכל לייעץ לי על מישהו שאני כן יכולה לפנות אליו?מכאן שזה עילה לתביעה משפטית על רשלנות.כמו שאתה אומר לא עשיתי שום דבר פלילי.במשך כמה חודשים ירד לי מהחשבון שיק ע"ס 2040 ש"ח אבל חודשיים שלא ירד לי שיק כזה והם היו צריכים לשים לב לכך.בכל זאת זה לא סכום קטן.ואם הפקידה בבנק טענה שזה כביכול עבירה פלילית מבחינתעי אז איך בכלל כיבדו אותו מלכתחילה???הכי הגיוני שבעולם.אני יכולה גם להביא צילום של השיק אם צריך.

            • בנקאות - שיק
              עו"ד אבי זילברפלד | 23/07/2008 20:17

              שלום רב, אין זה יאה שפורום זה ימליץ על עו"ד ספציפי. אציי,ן כי קיים ספק בדבר הכדאיות הכלכלית של תביעה ע"י עו"ד בנסיבות אלו, נוכח סכום השיק מחד גיסא, ועלות צפויה של עו"ש מאידך גיסא. בכל מקרה - ב ה צ ל ח ה ! בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

              • שיק
                נושי | 24/07/2008 11:53

                אני מאוד מודה לך על תגובתך,זה מאוד עוזר לי.אם אין באפשרותך להמליץ לי על עו"ד אז יש איזשהו כתובת של אתר שכן עוסקים בכך והאם יש טעם לתבוע את הבנק,זה לא יכול להוביל להשלכות לא נעימות מבחינת הבנק שזה הרי גוף גדול שנותן מענה ללקוחותיו??{אציין שהפקידה ממש התעקשה וחזרה ואמרה לי שעשיתי משהו פלילי ואסור היה לי לעשות כזה דבר בגלל שרשמתי לא להפקדה על השיק,למרות שגם לי זה לא נשמע הגיוני}וגם זה קרה במיוחד בזמן שאני לא עובדת וה-2000 ש"ח היו עוזרים לי מאוד,ממש לא פייר.ואם אני יוצאת לתביעה זה נגד הבנק שלי או שזה נגד הבנק שקיבל את השיק??מצטערת אם יש לי הרבה שאלות אבל זה מאוד מאוד חשוב לי לדעת לפני שאני עושה צעד.

                • שיק
                  נושי | 25/07/2008 17:52

                  יש כאן מישהו שיכול להגיב לי ?תודה

                • בנקאות- שיק
                  עו"ד אבי זילברפלד | 26/07/2008 21:44

                  שלום רב, לצערי, איני מכיר עו"ד המתמחה בבנקאות, ויהא כלכלי להעסיקו ע"מ לתבוע 2,000 ש"ח. תנסי אולי במועצה להגנת הצרכן. בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

                  • שיק
                    נושי | 27/07/2008 13:16

                    אני לא מבינה את תשובתך מצד אחד אתה אומר שיש לי אפשרות לתבוע ומצד שני לא כדאי מבחינה כלכלית.אולי אני לא מבינה אותך.אז כדאי לי לצאת בתביעה?.מצטערת אם יש קצר בתקשורת.ויש עו"ד שעוסקים בענייני בנקאות???

                    • בנקאות - תביעה
                      עו"ד אבי זילברפלד | 27/07/2008 14:11

                      שלום רב, כשמחליטים להגיש תביעה יש לבחון גם את המבחן המשפטי - האם "יש קייס" , וגם את הענין הכלכלי - האם בהתחשב בהוצאות (אגרת תביעה, הוצאות משפטי וכד') - יש כדאיות כלכלית לתבוע. בעניינך, כפי תשובתי הרבות אלייך , נראה על פניו ש"יש קייס". עם זאת, הסכום נמוך, וכפי שכתבתי לך באם תפני לעו"ד המתמחה בדיני בנקאות (וכן, אם טרם ידעת, יש כאלו, כמו בתחומים משפטיים אחרים), אזי סביר שההוצאות יהיו גבוהות יותר מסכום התביעה, דבר שהוא אינו כלכלי. בכל מקרה - בהצלחה ! בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

                      • שיק
                        נושי | 27/07/2008 15:23

                        תודה רבה רבה לך על תשובתך הסבלנית והברורה.הבנתי שיש עו"ד שרק אם התביעה אכן יוצאת אז הם מרוויחים 10% מהתביעה בלי שום השלכות להוצאות המשפטיות.אולי אני טועה או שיש בזה משהו??

                        • בנקאות - עו"ד - שכ"ט לפי אחוזים
                          עו"ד אבי זילברפלד | 27/07/2008 21:31

                          שלום רב, אכן ישנם עו"ד העובדים על בסיס אחוזים. עם זאת, הביני כי עו"ד - כמוהו כרופא - אם אינו מבין בתחום עלול לגרום נזק יותר מתועלת. לפיכך, כמו בתחומים יחודיים אחרים, ישנה חשיבות להתמחות הספציפית של בעל המקצוע, ובמקרה שלך, עו"ד. אם תמצאי עו"ד המתמחה בבנקאות , שיגיש תביעה וייצגך בהליך משפטי, וששכר טרחתו יהא בסה"כ 200 ש"ח (10% מסכום התביעה שלך) - שובי לאתר , ותספרי לכל העולם על כך !... ובינתיים - שב ומאחל בצלחה ! בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

                          • שיק
                            נושי | 29/07/2008 00:50

                            שוב תודה רבה רבה על תשובתך.בקיצור לא משתלם לי לתבוע למרות שיש עילה לתביעה?רק שההוצאות יהיו יותר מהפיצוי.עדיף לוותר???...לצערי שזה המצב ככה