בנקאות- פגפ טכני בשיק

  • פגם טכני בשיק.
    גילה | 16/06/2008 18:17

    שלום, אני רוצה למלא שיק סחיר באופן כזה שיצא מתחת ידי ללא פגם טכני וגם עד שייפדה מחשבוני לא יוכל להווצר בו פגם טכני. הפתרון שמצאתי הוא: אני ממלאה את השיק ללא שום טעות. בשורה לפקודת, אני רושמת "עצמי" וחותמת מאחור לשם הסבה. האם אחרי שמסרתי את השיק לאדם אחר, שאינני יודעת מה הוא יעשה בו (יפקיד אותו בבנק, ימסור אותו לאדם נוסף וכו'), יכול להווצר בשיק פגם טכני? אני שואלת, מפני שבעבר מסרתי שיק לפקודת אדם חסר השכלה, הוא לא הסב את השיק ומסר אותו לאדם אחר. השיק חזר בגלל פגם טכני - לא היתה הסבה כנדרש, ובסופו של דבר השיק הגיע להוצאה לפועל, למרות שבחשבוני היה כיסוי מתאים. הנזק הכספי היה גבוה לא באשמתי. תודה רבה, גילה.

    • בנקאות- פגפ טכני בשיק
      עו"ד אבי זילברפלד | 19/06/2008 00:00

      שלום רב, מרגע שהשיק יצא משליטתך, כל אחד אחר יכול לעשות בו פגם טכני. בברכה, בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • מי אחראי לפגם?
        גילה | 21/06/2008 09:40

        שלום, אם מישהו אחר גרם לפגם טכני בשיק, לאחר שיצא משליטתי, והשיק חזר בשל כך, האם אני נחשבת אחראית במקרה שהשיק מוגש להוצאה לפועל, ועלולה לשלם הוצאות לעו"ד של המחזיק בשיק ואגרת בית משפט? תודה, גילה.

        • בנקאות - שיק טכני - פגם טכני
          עו"ד אבי זילברפלד | 22/06/2008 15:48

          שלום רב, שינוי בשיק אחרי שהוצאת אותו, ואשר נעשה ע"י מישהו אחר - לא מחייב אותך. אם תתבעי בהוצל"פ , ותוכיחי כאמור, סביר להניח כי תזכי במשפט, וכן בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד. בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

          • אין חתימת הסבה
            גילה | 22/06/2008 17:24

            שלום, תודה עבור תשובתך. במקרה שלי, האדם שהשיק רשום לפקודתו מסר אותו לחברת הגז, מבלי לחתום מאחור לשם הסבה. חברת הגז הציגה את השיק לפרעון לבנק. הבנק החזיר את השיק והוא לא נפרע. חברת הגז הגישה את השיק להוצאה לפועל, וזו תבעה אותי. האם הבנתי נכון כי אינני אחראית לפגם הטכני? בברכה, גילה.

            • בנקאות - הוצל"פ - שיקים - הסבת שיקים
              עו"ד אבי זילברפלד | 22/06/2008 17:35

              שלום רב, ראשית, יובהר כי לא "ההוצאה לפועל" תבעה אותך, אלא המחזיק בשיק. ההוצל"פ הנו משרד ממשלתי, הנותן שירות (וגם זה בקושי), ותו לא. לגופו של ענין: מציע שתפני, בכתב, בדואר רשם, או בפקס, לאוחז/לבא-כוחו, תבהירי שמדובר בטעות טכנית שלא נעשתה על-ידך, וכי את מוכנה לפרוע את השיק באופן מיידי. אם לא תתקבל הצעתך, לכי על זה להוצל"פ. ב ה צ ל ח ה ! בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות