אתה באמת רוצה שמשהו יזוז בביהמ"ש בישראל בחודש וחצי

  • אין תזוזה בבית המשפט
    אבימור | 04/11/2012 09:20

    שלום רב, הגשתי תובענה ייצוגית ב-20/09/12 בבית המשפט המחוזי בת"א. מאז לא ראיתי שהתקדם משהו. טרם מונה שופט לתיק וטרם הוגשה תגובה מטעם מאן דהוא. התביעה מופיעה במערכת נט המשפט ואף הגשתי בקשה למזכירות למינוי גורם מטפל. יש לכם השערה למה זה לא זז? האם כדי שבית המשפט ידון בבקשה, יש צורך בתגובת הצד השני? תודה, אבימור

    • אתה באמת רוצה שמשהו יזוז בביהמ"ש בישראל בחודש וחצי
      א.ג. | 04/11/2012 09:57

      על פי תקנות תובענות ייצוגיות יש לנתבע/משיב שלושה חודשים נטו להגיש תגובה לבקשה לאישור תובענה ייצוגית לאחר שזו מומצאת לידיו (במקרה שלך מדובר עד סוף דצמבר, וזה עוד לפני הגשת בקשות אורכה). כנראה שימונה שופט רק לאחר שתוגש התגובה (אין ממש טעם במינוי שופט לפני כן). תתאזר בסבלנות.

      • חשבתי שמתמנה גורם שיפוטי ללא תלות בתגובה
        אבימור | 04/11/2012 11:41

        כמו בהליך אזרחי רגיל. האם אתה אומר את דבריך על סמך ניסיון? תודה על תשובתך :)

        • לא תמיד מתמנה גורם שיפוטי באופן אוטומטי
          א.ג. | 04/11/2012 12:50

          ודווקא בהליכים אזרחיים רגילים הרבה פעמים אין שופט בכלל עד שמוגשים כל כתבי הטענות הראשוניים (תביעה והגנה).במיוחד בבית משפט עמוס כמו בת"א. וכן, אני מדבר מהניסיון.אם תוגש תגובה ולאחריה יעבור פרק זמן של שבוע-שבועיים בלי שימונה שופט (אשר סביר להניח גם יקבע מועד לדיון) אז יהיה מקום לבקש מינוי.כמו שציינתי מקודם, גם ככה שופט לא יעזור לך עכשיו כי לא הוגשה עדיין תגובה לבקשה שלך וגם לא חלף המועד להגישה.

          • תודה גבר
            אבימור | 04/11/2012 17:52

            הרגעת אותי :).