תביעה ייצוגית נגד ביטוח לאומי

  • בקשה לתביעה יצוגית נגד המוסד לביטוח הלאומי
    ל.ר. | 28/10/2012 11:04

    המוסד לביטוח לאומי מחשב את קצבת קח"ן בשיעור מופחת מהקבוע בחוק. על המוסד לביטוח לאומי לבעלי שיעור של 50-69% להוסיף 11.5% מהשיעור של הקצבה המלאה (משמע 11.5% מתוך הקצבה של 26.5% ולא מקצבה של 25%). בפועל המוסד לביטוח לאומי מוסיף מתוך 25% (מהשכר הממוצע במשק) ולא מתוך 26.5% (מהשכר הממוצע במשק). כך גם לגבי בעלי נכויות של 70-79% (שם התוספת 14%). וכך גם לגבי בעלי הנכויות של 80% ומעלה (שם התוספת 17%) פניתי למוסד לביטוח הלאומי שלא הגיב. בבקשתי כנכה עם 100% אי כושר יציב שאינו עובד לתבוע את מוסד זה בתביעה ייצוגית. האם ניתן לתבוע אותו? האם העילה מתאימה. תודה. (ראו סעיפים 200-202 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב) התשנ"ה - 1995).

    • תביעה ייצוגית נגד ביטוח לאומי
      עו"ד אפרים אהרונוב | 30/10/2012 10:24

      שלום רב, עקרונית, ניתן להגיש תביעה ייצוגית נגד רשות להשבת סכומים שנגבו שלא כדין, ואולם, ביהמ"ש לא ידון בתביעה אם בעקבות הגשתה תודיע הרשות כי חודלת מהגבייה שנעשתה שלא כדין [אך גם במצב כזה לרוב יתוגמל התובע בגין תביעתו כיון שהביא לשינוי המצב). לגופו של עניין, הרי שיש לבדוק לעומק את הטענה שלך ובהתאם לכך לפעול. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      • אי אפשר להגיש תביעה ייצוגית במקרה זה
        א.ג | 30/10/2012 11:22

        השאלה מדברת על חישוב שגוי של קצבאות מל"ל. אין מדובר בגבייה שלא כדין של מס/אגרה וכיו"ב.