משיב פורמאלי

  • נתבע-משיב פורמאלי
    רותם | 25/06/2012 12:27

    האם אני כנתבעת בתביעה ייצוגית מנהלית (משיבה פורמאלית) אשא בתשלום אשר ייפסק בפסק הדין במידה וייפסק? מה חל על משיב פורמאלי? מה הסיכונים שלו? איפה אפשר ללמוד יותר על משיב פורמאלי? תודה..

    • משיב פורמאלי
      עו"ד אפרים אהרונוב | 28/06/2012 20:29

      רותם שלום, צריך לבחון את התמונה במלואה. ברמת העיקרון, משיב פורמלי הוא צד להליך והוא עלול לשאת בעלות תוצאת ההליך (גם אם לרוב זה לא מה שקורה). איני מכיר ספר/מאמר על משיב/בעל דין פורמלי. ואולם, כיון שמדובר במונח שעיקרו גובש ע"י הפסיקה הרי שהדרך ללמוד עליו היא לקרוא פסיקה (וכל המרבה הרי זו משובחת). בהצלחה, עו"ד אפרים אהרונוב מנהל פורום תביעות ייצוגיות

    • משיבה פורמאלית
      שרה | 07/01/2018 13:58

      שלום. הגשתי המרצת פתיחה נגד אדם שזייף מסמכים בלשכת רישום מקרקעין כדי לרשום הערת אזהרה על דירת הורי. למרות החלטת שופט הוא מסרב להראות את מסמכי המקור לחוות דעת גרפולוג (גם הטאבו המסמכים מצולמים ולא מקוריים). האם אני יכולה להוסיף את לשכת רישום מקרקעין כמשיבה פורמאלית כדי שבית המשפט יורה לה להשתמש בסמכותה להשיג את מסמכי המקור? תודה