חלוקת הסעד הכספי בתביעה ייצוגית

  • כספי תובענה ייצוגית
    מר סקרן | 17/06/2012 12:26

    נניח עורכי דין הגישו תובענה ייצוגית בשם קבוצה, ולבסוף זכו בתובענה, מי מקבל את הכספים שנפסקו בתובענה? האם כל האנשים בקבוצה מתחלקים באופן שווה בסכום? תודה

    • חלוקת הסעד הכספי בתביעה ייצוגית
      עו"ד אפרים אהרונוב | 17/06/2012 12:43

      שלום רב, ראשית, לא בכל תביעה ייצוגית עותר התובע לסעד כספי. גם כשעותר התובע לסעד כספי הרי שלא בכל סיטואציה ניתן, מעשית, לפצות את כלל חברי הקבוצה. במקרים כאלו קובע ביהמ"ש שסכום הפיצוי יועבר כתרומה לגורם וולנטרי מסוים. בכל מקרה, בין אם נתבעו סעדים כספיים ובין אם לאו, ובמידה שנתבעו - בין אם הכסף עובר לחברי הקבוצה ובין אם הוא מועבר כתרומה, לרוב, פוסק ביהמ"ש גמול תובע למי שהגיש את התביעה בפועל בשם חברי הקבוצה [שהוא גם מי שלקח על עצמו את האחריות על גורל התביעה ועלול היה להתחייב בהוצאות משפט לו הייתה התביעה נדחית]. בנוסף, לרוב, פוסק ביהמ"ש שכר טרחה לעוה"ד בא כוח התובע אשר השקיע את זמנו וכישוריו בניהול התביעה לטובת הקבוצה, מבלי לקבל על כך תמורה. בברכה, עו"ד אפרים אהרונוב מנהל פורום תביעות ייצוגיות