תביעה בגין מפגע סביבתי

  • סביבה
    רמי | 15/06/2012 02:38

    שלום.רציתי לשאול האם ניתן להגיש בקשה לתביעה ייצוגית על פי החוק למניעת מפגעים סביבתיים כנגד רשות? (מנהלית או מקומית)

    • תביעה בגין מפגע סביבתי
      עו"ד אפרים אהרונוב | 17/06/2012 12:38

      רמי שלום, עקרונית, ניתן להגיש תביעה ייצוגית נגד כל גורם מפגע כהגדרתו בחוק. במספר תביעות בהן נתבע הגורם המפגע ונכרכה גם הרשות טענה המדינה שהיא אינה הגורם המפגע מה שהוביל למחיקתה מההליך. ואולם, ככל הידוע לי, אין מניעה עקרונית לתבוע רשות מרשויות המדינה בגין מפגעים סביבתיים שהיא הגורם הישיר להם. בברכה, עו"ד אפרים אהרונוב מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      • אם כבר אז . . .
        רמי | 17/06/2012 16:04

        כך חששתי . . . האם ידוע לך על מקרה הפוך? היינו האם אתה מכיר מקרה בו המדינה/ הרשות המקומית כן נשארה כמשיב בהליך הייצוגי בשל היותה גורם אחראי לזיהום?תודה רבה!

        • תביעה ייצוגית בגין מפגע סביבתי
          עו"ד אפרים אהרונוב | 18/06/2012 15:51

          רמי שלום, איני מכיר את כל הסכסוכים בנידון. כדאי לבדוק זאת לעומק. קח בחשבון שמדובר בעילה "צעירה" יחסית ובתביעות מורכבות וארוכות כך שהיבול (בכל הקשור לפס"ד סופיים) הוא דל. בברכה, עו"ד אפרים אהרונוב מנהל פורום תביעות יצוגיות

          • יצוגית על מפגע - לזכור המגבלה על המדינה
            sa | 26/08/2012 22:37

            כדאי לזכור שאת המדינה אי אפשר לתבוע ביצוגית על אופן הפעלתה או הימנעות מהפעלתה של סמכות פיקוח כדין