פקידון חיילים משוחררים

  • פקדון חיילים משוחררים
    נועה | 11/06/2012 20:48

    קיים חוק הזוי במדינת ישראל שלאחר 7 שנים המדינה גוזלת ממך את כספי הפקדון שניתנו לחיילים משוחררים. רבים אינם מודעים לקיום חוק זה והרי שבשנת 2011 הועלה הצעת חוק להאריך את תקופת משיכת הפקדון ל10 שנים "לאור הניסיון שהצטבר בקרן, מוצע להאריך את משך התקופה שבה ניתן לממש את הזכאות לפיקדון לעשר שנים.".בשנה האחרונה נראים שמנסים להעלות את המודעות ע"י פרסום באמצעי התקשורת השונים, וכן מדגישים זאת בפני החיילים מה שלא היה קיים בעבר. כמו כן, לפי אותו חוק יש לשלוח תזכיר בכל אחת מחמשת השנים הראשונות המציין את היתרה - דבר שלא קרה במקרה שלי וגם ביחידה להכוונת חיילים משוחררים מודים "יש בעיות עם שליחת המכתבים".  כיצד לדעתכם כדאי לדרוש כספים אלו? זוהי חוצפה שלא תתואר- בפרט לאור העובדה שהמדינה מודעת לזה שרבים אינן מודעים לכך שהכסף נגזל מהם, אלא חושבים שהכסף נכנס ישירות לחשבון הבנק (בדומה למענק שחרור). אשמח לעצתכם, נועה

    • פקידון חיילים משוחררים
      עו"ד אפרים אהרונוב | 12/06/2012 17:33

      נועה שלום, באם יש לך הצעות לשיפור המצב אני מציע לך ליצור קשר עם ח"כ שהנושא קרוב ללבו ולהציע לו לקדם שינוי חקיקה בעניין. עצם הפקיעה של הזכות לקבל מענק יכולה להיות מוצדקת בטעמים שונים וקיימות לו מקבילות ואולם ככל שיש אמצעים נוספים ליידע את החייל בעניין והם לא ננקטים אזי יש מקום לנסות ולשנות זאת בכליפ פרלמנטריים. בברכה, עו"ד אפרים אהרונוב מנהל פורום תביעות ייצוגיות