תביעה נגד תאגיד מים

  • חשבונות מים
    עדי | 28/05/2012 04:38

    התברר לי כי חברת המים אצלנו (ואולי בכל חברות המים) מעודדת בזבוז מים בצורת חישוב החשבונות. יתכן שהדבר נוגע רק למיעוט האנשים בכל מקום, אך בכל זאת - זה עידוד לבזבוז. האם יש אפשרות לתבוע אותם? גם לא ברור בדיוק הקשר שלהם לעיריה (שעדיין קיים), שמאפשרת לשלם ולברר דרכה ועוד. האם זה עלול לבטל את אפשרות התביעה? לחילופין, האם ניתן לתבוע אותם על כך שלוקחים כספים גם אם לא נצרכה כמות המים המחושבת? תודה.

    • תביעה נגד תאגיד מים
      עו"ד אפרים אהרונוב | 31/05/2012 09:49

      עדי שלום, מהמעט שכתבת עולה, לטעמי, כי יתכן ויש בסיס לתביעה אם כי על מנת להעריך זאת יש צורך בבדיקה מקיפה יותר. עקרונית, ניתן להגיש תביעה ייצוגית גם נגד רשות מרשויות המדינה אם כי מנגנון התביעה הייצוגית כנגד רשות הוא שונה מהרגיל ולעתים עלול להשליך על כדאיות התביעה. בברכה, עו"ד אפרים אהרונוב מנהל פורום תביעות יצוגיות

      • נגד תאגיד המים
        עדי | 31/05/2012 22:47

        בברור שעשיתי - מחיר המים מחושב על פי מחיר לקוב X מס. הקובים. באם נצרכה כמות מים הפחותה מ- 3.5 קוב, משלמים על פי 3 קוב. כלומר אם אצרוך קוב אחד או 3.3 קוב - אשלם אותו דבר. למה לי להשתדל לצמצם ? אפשר לבזבז עד 3.5 קוב. נאמר לי כי הסכום המינימלי לא נחשב כמחיר לאחזקה. האם אפשר לתבוע ? מדובר בכל אלה הצורכים פחות מ- 3.5 קוב. תודה.