תביעה ייצוגית עקב רעש בנייה

  • מטרד של מבנה בבנייה
    מוטרד | 17/05/2012 13:29

    שלום רב,אני גר באיזור הגובל באיזור תעשייה, ובו בונים מבנה משרדים.בחודשיים האחרונים מתבצעות עבודות בנייה בכל שעות הלילה כגון פטישי אוויר ומקדחות. עבודות אלו לא נותנות לי מנוח ואני מוצא עצמי טרוט עיניים בבקרים.בפניותיי לעיירה התברר לי שיש היתר להעברת משטחי ברזל בלילה אך לפטישים, דיסק וקונגו-לא! כל פניותיי לעייריה, למשטרה ולקבלן העבודה עולות בתוהו.אני שוקל על הגשת תביעה ייצוגית נגד קבלן העבודה והעיירה.האם ניתן להגיש תביעה כנגדם?מה הפרוצדורה טרם תביעה ייצוגית?לסיועכם אודה.

    • תביעה ייצוגית עקב רעש בנייה
      עו"ד אפרים אהרונוב | 17/05/2012 16:07

      שלום רב, ככלל, ניתן להגיש תביעה ייצוגית רק בעילות ספציפיות שהוזכרו בחוק. בנסיבות שתיארת, אני מסופק אם קיימת עילה לתביעה ייצוגית, אם כי ככל שמדובר ברעש בלתי סביר המהווה מפגע יתכן ויהיה בסיס שכזה. בכל מקרה, יש לפנות לעירייה ולקבלן בצורה מסודרת במכתב מעו"ד טרם נקיטת פעולות כלשהן. כמובן ובמידה שהעניין לא מתאים להידון כתביעה ייצוגית הרי שקיימות פרוצדורות משפטיות אחרות, מתאימות. בברכה, עו"ד אפרים אהרונוב מנהל פורום תביעות ייצוגיות