הוצאות משפט בתביעה ייצוגית

  • שותפות בפיצוי
    נרו | 14/05/2012 16:12

    מה גובה ההוצאות הצפוי לתובע במקרה של דחיית אישור התביעה כייצוגית? במקרה כזה, האם אפשרי שהעורכי דין יקחו על עצמם מראש לשאת חלק מההוצאה בהסכם בין התובע לעו"ד? מה הפיצוי הצפוי לתובע ייצוגי ומה שכ"ט העו"ד במקרה של אישור תביעה כייצוגית? האם אפשר או מקובל לקבוע את חלוקת הפיצוי בין התובע לעו"ד בהסכם ביניהם, לפני הגשת התביעה?

    • הוצאות משפט בתביעה ייצוגית
      עו"ד אפרים אהרונוב | 15/05/2012 23:17

      ערב טוב נח, א. אין קריטריונים קבועים לכימות הוצאות משפט בהן מתחייב תובע שתביעתו נדחית. הדבר תלוי בנסיבות שונות ובעיקר באיכות התביעה ובשלב בו היא נדחית/נמחקת. ב. בתביעה ייצוגית התובע אינו נדרש לשלם שכר טרחה לעוה"ד ועוה"ד מצדו משקיע ימים כלילות ומאות שעות עבודה בניהול התביעה, מבלי לקבל שכר על כך. לאור זאת, היה והתביעה מתקבלת הרי ששכ"ט עוה"ד גבוה מהגמול הנפסק לתובע. בברכה, עו"ד אפרים אהרונוב מנהל פורום תובענות ייצוגיות

      • איזה שטויות, גזלנות גרידא!
        שמואל | 07/08/2012 20:09

        היית צריך להוסיף שהעו"ד מקבל גם את הזכות על כל נכסיו ורכושו של התובע, וכנראה גם על אשת התובע... תלוי במראה שלה.גזלנות גרידא! עו"ד יהודי משהו.אכן עו"ד עובד קשה מאוד ויותר מתביעה רגילה, אולם השכ"ט שלא ממש אבל ממש לא עולה על התגמול (?! מאיפה הבאת את זה? מהסרט "איירן בקרוביץ"?) גם בתביעה יצוגית, אותן עברתי על בשרי, השכ"ט נע בין 10% ל 20%. ככל שגובה סכום התביעה עולה כך השכ"ט יורד.......נקודה.

        • שכ"ט עו"ד
          עו"ד אפרים אהרונוב | 07/08/2012 21:46

          שמואל שלום, לרוב פוסקים בתי המשפט שכ"ט עו"ד אשר גבוה מגמול התובע היצוגי - כלומר האדם שהגיש את התביעה בשם הקבוצה, ולא הסכום שנפסק לטובת הקבוצה כולה [אליו אתה התייחסת]. בכל מקרה, מדובר על סכום שנפסק ע"י ביהמ"ש ועל כן לא ברור לי מי הוא כאן ה"גזלן" הנוטל את "רכושו" ו"אשתו" של התובע, כלשונך. להבא, השתדל לקרוא את התשובות אליהן אתה מתייחס בטרם אתה מתייחס אליהן, במיוחד כשההתייחסות מלווה בסגנון לא מכובד אשר מקומו לא יכירנו באתר זה.

    • שכ"ט במקרה של דחיית התביעה
      עוגן דרוקרמן | 17/12/2014 09:12

      שלום רב,

      ברצוני לחדד נק' ספציפית: במידה והתביעה נדחית או שהתובע בוחר/נדחק להסתלקות, האם התובע משלם שכ"ט ישירות לעו"ד על עבודתו?