האם ניתן לערוך הסכם בין יורשים לאחר שהעיזבון חולק?

  • האם אפשר רכוש חלק בדירה מירושה ? לפני צו ירושה ?
    רחל | 19/05/2021 03:35

    בזמנו הוצאנו צו ירושה רק על הכספים. ברצוני להוציא צו ירושה כולל ועל הדירה, אבל אח שלי מסרב ודורש שאקנה ממנו את החלק שלו?, בסכום שבא לו ואז הוא יסתלק מירושה על הדירה. האם זה חוקי? והאם אני עוברת על החוק במעשה הזה?

    האם בגלל שכבר חילקנו את הירושה מעשה כזה הוא עבירה פלילית וגם יכול לסבך אותי עם תשלום מס השבח שהוא חייב על המכירה

    • האם ניתן לערוך הסכם בין יורשים לאחר שהעיזבון חולק?
      עו"ד רוית טוב-לי | 26/05/2021 17:55

      רחל, שלום,

      לא ניתן להוציא צו ירושה רק על הכספים ולא על הדירה. צו הירושה מתייחס לכל הזכויות בעיזבון. כנראה את מתכוונת, שאת הכסף חילקתם לפי צו הירושה, אבל שלא רשמתם את הירושה בטאבו, ולכן הדירה עדיין רשומה ע"ש המוריש/ה.

      ככלל, לאחר שהעיזבון חולק, כמו במקרה שלכם, בשל חלוקת הכספים, כבר לא ניתן להסתלק, וכבר לא ניתן לערוך הסכם בין יורשים. יש לרשום את הדירה ע"ש היורשים, ואז, אם אחיך ירצה לקנות או לרכוש את חלקך, זה כבר אירוע מס והוא יהיה חייב במס.

      יש מקרים חריגים בהם ניתן לבצע חלוקה שניה ולהנות עדיין מהפטור ממס. לשם כך כדאי לפנות למומחה למיסוי מקרקעין לבדיקת היתכנות.

      מכל מקום, את לא זקוקה לשיתוף הפעולה של אחיך. את יכולה לרשום את הדירה לבדך בהתאם לצו הירושה, ואז להגיש נגדו תביעה לפירוק שיתוף, כדי שהדירה תימכר, בין אם בינכם לבין עצמכם ובין אם לצד ג'.

      כדי לוודא שאת פועלת באופן המיטבי, מומלץ שתתייעצי עם עו"ד מנוסה ואמין לדיני ירושה.

      בהצלחה!

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il