צוואה הדדית

  • צוואה 2013
    אורנה | 16/03/2021 18:02

    הורים שלי ערכו צוואה הדדית בשנת 2013. על הצוואה עצמה לא כתוב צוואה הדדית .
    אבא שלי נפטר לפני 5 שנים. עכשו כל הרכוש והכספים על שם אמא שלי.
    השאלה אם אמא יכולה לשנות? או לבטל?
    אם אמא יכולה למכור למשל את הדירה ואז זה מצווה אחרי אמא לבן אז נגיד אם היא מוכרת עכשו מה קורה אם זה היה אמור להיות של הבן? היא לוקחת לה את הכסף של מכירת דירה?
    אין הוראה בצוואה שאומר שאי אפשר לבטל או לשנות או אי אפשר למכור .
    מה עושים במקרים אלו שאמא רוצה לשנות או לבטל?

    • צוואה הדדית
      עו"ד מיקי חשמונאי | 22/03/2021 15:56

      אורנה שלום,

      לא ניתן להשיב על השאלה, מבלי לעיין בהוראות הצוואה.

      ממליצה לך לפנות לעו"ד העוסק בדיני ירושה, כדי לברר סוגיה זו.

      עקרונית, אם אין הוראה האוסרת על מכירת רכוש, היורש יכול למכור את הרכוש, גם אם מדובר בצוואה הדדית., אולם כאמור - יש לעיין לעומק בנוסח הצוואה.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il