איך מחלקים זכויות פנסיוניות בגירושים למשרתי קבע?

  • פנסיה צבאית בגירושין
    סיוון | 15/03/2021 09:24

    שלום רב,

    ברצוני לדעת אם בעלי היה נשוי בעבר (למשך 3 שנים) ובזמנו היה איש צבא כרגע השתחרר מהצבא האם הוא מחוייב להעביר לגרושתו חלק מהפנסיה הצבאית? ואם כן האם כל הזמן עד 120?

    בהסכם הגירושין כתוב " זכויות קרן השתלמות, תגמולים, פיצויים או כל סכום אחר שנצבר בגין תקופת הנישואין ועד סידור הגט".....

    1. האם יצטרך תמיד לשלם לה הרי היה נשוי רק 3 שנים.?

    2. האם הצבא מחוייב להעביר לה ישירות לאחר שקיבל פסק דין? ואם לא עשה זאת האם היא יכולה לבוא אליו בטענות?

    • איך מחלקים זכויות פנסיוניות בגירושים למשרתי קבע?
      עו"ד אורית ג'קמן לדאני | 15/03/2021 17:06

      היי סיון,

      אני מבינה שנערך הסכם גירושין בין בעלך לגרושתו, ובהסכם נקבע כי הזכויות הסוציאליות יחולקו ביניהם.

      כך, ומהמידע שמסרת, נראה כי הגרושה זכאית למחצית מהזכויות שנצברו בתק' נישואיהם. אם האיש צבר 20,000 ש"ח לדוגמא במשך שנות נישואיהם, היא זכאית למחצית מסכום זה.

      לגבי מועד קבלת הגמלה - יש לראות מה הוסכם. ככל שהיא לא קיבלה את הזכויות בתשלום חד פעמי, היא תקבל את חלקה במועד הגמלה, בתשלום עתי.

      לעניין הגורם שמעביר את התשלום - יש לבדוק האם ניתנה הוראה לגוף המשלם בהתאם לחוק לחלוקת חיסכון פנסיוני בין בני זוג שנפרדו, תשע"ד-2014. ככל וכן, הכספים יועברו אליה ישירות.

      בהצלחה,

      בברכה,

      אורית ג'קמן לדאני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה
      מפי 5, מתחם סוהו, נתניה

      טלפון: 077-4564002 , מייל: jeckmanorit@gmail.com