האם יש זכויות קנייניות לבר רשות בנכס?

  • זכויות אישה בדירה
    אור | 12/03/2021 09:11

    שלום.
    אני אישה המתגוררת עם בעלי באותו הבית מזה כ15 שנה,ומתוכם 12 שנה נשואים.
    (אלו נישואין שניים לשנינו).
    הבית אינו רשום - גם לא על שם בעלי.
    אלא רשום על שם הוריו - (לפני שנתיים הלכה לעולמה אימו ז"ל) כך שכיום רק על שם חמי.
    לי ולבעלי הנוכחי יש ילד אחד משותף - האם לי ולבני אין שום זכויות בנכס.
    אחרי שנים שבהן אני מנהלת משק בית משותף,והוצאתי פה ושם גם מכספי לשיפוצים ושדרוגים בבית ? אם אנחנו נפרדים/מתגרשים אן חו"ח בעלי הולך לעולמו אני נותרת בלי כלום ???

    • האם יש זכויות קנייניות לבר רשות בנכס?
      עו"ד אורית ג'קמן לדאני | 14/03/2021 18:27

      היי אור,

      לפי מה שאת מתארת ניתנה לכם זכות מגורים בבית, בעוד הבית רשום ע"ש חמך וחמותך.

      ככל והזכויות לא הועברו אליכם - הנכס אינו שייך לכם - אלא להוריו של בעלך.

      אם חלילה תתגרשו - תוכלי לטעון שאת זכאית למחצית מהשיפוצים והתוספות שנעשו בבית. אך, ללא העברת זכויות בפועל, או אפילו הסכם שמכוון לבצע את העברת הזכויות,  יהיה לך קשה להוכיח זכאות קניינית בנכס.

      באשר לזכויות בנך - בכפוף למצבכם הכלכלי ולהסדרי הראייה שינהגו - הוא יהיה זכאי למדור.

      מציעה שאם יש לך הזדמנות, ויש נכונות מהצד השני, מוטב כי יוסדרו זכויות הבעלות בבית.

      בהצלחה,

      בברכה,

      אורית ג'קמן לדאני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה
      מפי 5, מתחם סוהו, נתניה

      טלפון: 077-4564002 , מייל: jeckmanorit@gmail.com