האם הסדרי הראייה ממשיכים גם לאחר גיל 18?

  • הסדרי ראיה אחרי גיל 18
    אבי | 11/03/2021 12:14

    שלום רב, האם משמורנית והאב יש הסדרי ראיה. האם הסדרי הראיה מסתיימים בגיל 18 למרות שעדיין לומדת בכיתה יב והאב ממשיך לשלם מזונות מלאים עד תום שנת הלימודים? ההסכם כתוב שהסדרי הראיה עד גיל 18 ללא קשר לתשלום המזונות

    • האם הסדרי הראייה ממשיכים גם לאחר גיל 18?
      עו"ד אורית ג'קמן לדאני | 14/03/2021 18:42

      היי אבי,

       אין סיבה להפסיק את הסדרי הראייה, וניתן להמשיך לקיימם, ללא קשר לגיל. עם זאת, בגיל 18 הילדים הופכים לבגירים, ולנו כהורים אין דרך לכפות עליהם לקיים ביקורים/הסדרי ראייה (בפועל, גם לפני גיל 18).

      באשר למזונות המצב קצת שונה - ראשית, יש הוראה מפורשת בהסכם המתייחסת לכך. שנית, בתק' לימודים, הילדים עדיין סמוכים לשולחנו של ההורה המשמורן, ואין הצדקה להפסיק את החיוב במזונות.

      בהצלחה,

      בברכה,

      אורית ג'קמן לדאני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה
      מפי 5, מתחם סוהו, נתניה

      טלפון: 077-4564002 , מייל: jeckmanorit@gmail.com