האם אשה שעזבה את הבית רשאית לדרוש מימון שכ"ד

  • מזונות אשה
    אלכס | 08/03/2021 22:56

    אישה מדוגרת (בת 70) החליטה להתגרש מבעלה (בן 80). יום אחד היא עזבה את הבית המשותף  בפיתומיות ללא סיבה מוצדקת, ושוכרת דירה דירה בסביבה. תהליך גירושין עדיין נמשך (3 חודשים). האם האישה רשאית לדרוש מימון שכירות הדירה במהלך גירושין ולדרוש להכניס את הדרישה בהסכם הגירושין? עם כן, מהו נימוק , היגיון לדרישה שכזות?

    תודה מראש

    • האם אשה שעזבה את הבית רשאית לדרוש מימון שכ"ד
      עו"ד מיקי חשמונאי | 22/03/2021 15:44

      אלכס שלום,

      אמנם יש להכיר את מכלול הנסיבות, כדי להבין מהן זכויותיו של כל אחד מבני הזוג, בתהליך הזה, אבל עקרונית, אם בית המגורים שעזבה רשום גם על שמה - יתכן שהיא זכאית לדרוש דמי שימוש ראויים מהאיש, בגין השימוש שהוא עושה, בזכויותיה בנכס.
      לגבי הוראות הסכם הגירושין - השאלה האם הדירה תימכר או לא ותוך כמה זמן. בהחלט אפשרי לקבוע למשל שבתקופה שעד קבלת התמורה ממכירת הבית, האשה תקבל מהאיש (אם הוא נשאר בינתיים לגור בבית המשותף), דמי שימוש ראויים (מחצית הסכום, אם מחצית הדירה על שמה) וכד'.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il