זכויות ידועה בציבור ברכוש של בן הזוג

  • ידועה בציבור
    ליאת | 03/03/2021 19:36

    שלום

    בן זוגי גרוש+ ילדים.

    אני רווקה ללא ילדים, גרה בשכירות , אין לי , ולא היתה לי דירה בבעלותי.

    התחלנו לדבר  על לעבור לגור יחד, עדיין לא העלנו את הצד הכלכלי.

    הדירה שכנראה נעבור לגור בה יחד,  זו דירה שהוא קנה ויגור שם עם ילדו ואולי שניים מילדיו.

    ידוע לי שאם אנו עוברים לגור יחד, אני נחשבת ידועה בציבור.

    האם במקרה כזה , לפי החוק , מגיע לי  חצי מהדירה וכן חצי מכל הכספים שיש לו ?

    אני שואלת כדי להבין את החוק , ואולי את החשש של בן זוגי מלעבור לגור ביחד, ולשוחח איתו לגבי הסכם שנערוך.

    תודה רבה על המידע .

    • זכויות ידועה בציבור ברכוש של בן הזוג
      עו"ד מיקי חשמונאי | 22/03/2021 15:28

      ליאת שלום,

      חוק יחסי ממון בין בני זוג, חל על בני זוג נשואים, אולם כאשר בן זוג ידוע בציבור, מוכיח כי היתה כוונת שיתוף בינו לבין הידוע בציבור השני, נוטים בתי המשפט להחיל כללים אלה, באופן מלא או חלקי, גם על זוגות של ידועים בציבור.
      בכל מקרה- כיוון שחוק יחסי ממון קובע גם לגבי בני זוג נשואים, שהשיתוף חל לגבי זכויות ורכוש שנצברו במהלך החיים המשותפים - דירה והכספים שהיו לבן זוג לפני תחילת הקשר ביניכם - אינם משותפים, גם לאחר שתתחילו לגור יחד / תוכרו כידועים בציבור.
      אני מסכימה איתך שהסכם ממון ביניכם, יכול לסייע להפיג את החשש שלו, לגבי שיתוף ברכוש, אבל חשוב להתייעץ עם עו"ד מספיק ותיק, שעוסק בתחום דיני משפחה ויכול להסביר לכם את כל הדקויות בעניין זה.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il